Danski reprezentativci pristali igrati ako Savez potpiše sporni ugovor

Utorak, 04. rujna 2018. 19:17 Napisao/la  SC
Christian Eriksen
Christian Eriksen

 

Zbog sukoba igrača sa Savezom došlo je do velikih problema oko toga tko za dansku reprezentaciju igrati u predstojećim utakmicama.

Najbolji igrači odbili su igrati dok Savez ne potpiše ugovor koji je imao s reprezentativcima tijekom SP-a u Rusiji.

Od toga tenutka danski mediji spekulirati su da će reprezentaciju u prijateljskom ogledu protiv Slovačke i u utakmici Lige nacija protiv Walesa predstavljati igrači koje su skupljeni zbrda-zdola od igrača nižerazrednih klubova.

Prije nekoliko dana Savez je poslao cirkularno pismo svim prvoligašima u kojem pozivaju da se u ponedjeljak do 15 sati jave svi koji žele igrati za reprezentaciju.

Međutim, svi danski reprezentativci doputovali su u ponedjeljak u domovinu, spremni su igrati ako Saveza obnovi sporni ugovor.

- Moramo sada riješiti ovaj sukob, a ne da se samo još dublje ukopavamo. Rado ćemo ponovno pružiti ruku pomirenja, iako je Savez naš prvi pokušaj odbacio. Obnovimo stari dogovor na mjesec dana. Odigrat ćemo reprezentativne utakmice ovog tjedna, a nakon dvije utakmice ćemo imati vremena pregovarati o svemu. Nema smisla da ne prihvate našu ponudu jer je riječ o dogovoru koji je vrijedio godinama, što im znači još mjesec dana?! Potpišite papire i odmah sjedamo u avion i idemo igrati. Spremni smo, kazao je Christian Eriksen.

Jasno da je kao i uvijek u ovakvim situacijama sporan novac.