Talijanska vlada zbog širenja koronavirusa zaustavila sva sportska natjecanja

Ponedjeljak, 09. ožujka 2020. 23:42 Napisao/la  SC

Serija A i sva sportska natjecanja su suspendirani. To moraju prihvatiti svi navijači, kaže talijanski premijer Giuseppe Conte

Talijanska vlada zbog širenja koronavirusa zaustavila sva  sportska natjecanja

Talijanski premijer Giuseppe Conte objavio je u ponedjeljak navečer da će sva sportska natjecanja biti prekinuta za vrijeme epidemije koronavirusa najmanje do 3. travnja.

U Italiji je sve stalo uključujući Seriju A, u posljednjih 24 sata zabilježeno je novih 97 smrtnih slučajeva, ukupan broj umrlih popeo se na 463, 733 ljudi je na intenzivnoj njezi.

U cijeloj Italiji u ponedjeljak je registrirano 7.985 oboljelih ili 1.598 više oboljelih nego u nedjelju.

Ukupno je pozitivno 9,172 osoba!

Ovakve brojke i tendencija širenja koronavirusa natjerali su talijansku vladu cijelu Italiju proglasiti "crvenom zonom", koja je do nedjelje obuhvaćala područje Lombardije i sjevernih regija.

- Nema više vremena, brojke govore o značajnom porastu zaraženih i smrtnih slučajeva. Naše navike moraju se promijeniti, moramo žrtvovati nešto za dobro cijele Italije. Zbog toga ćemo poduzeti još strože mjere. Potpisat ću novi dekret, koji se može sažeti u rečenici: Ostajem kod kuće! Poduzimamo strože mjere za sportske događaje. Serija A i sva sportska natjecanja su suspendirani. To moraju prihvatiti svi navijači. Nema razloga da se ta natjecanja nastave, kazao je Conte.

Za suspenziju serija A i B zalagala se Udruga igrača i talijanski savez, nema više načina da se osigura sigurnost igrača i osoblja.

Još nije odlučeno kako će nove zabrane djelovati na natjecanja Lige prvaka i Europske lige, izgleda da više neće biti dovoljno samo zatvoriti ulaze na stadionima i igrati pred praznim tribinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.