Championship: Slaven Bilić ostao bez bodova u Cardiffu, WBA sedam utakmice bez pobjede

Utorak, 28. siječnja 2020. 23:56 Napisao/la  SC

Bilić i njegovi pomoćnici Danilo Butorović i Dean Računica moraju prekinuti negativnu seriju, srećom  u idućem kolu igraju protiv zadnjeg Lutona

Slaven Bilić
Slaven Bilić

 WBA je doživio poraz (1:2) u 29. kolu Championshipa, kriza momčadi Slavena Bilića nastavila se u Cardiffu.

Paterson (46) i Tomlin (76) bili su strijelci za domaćine, Austin (61) je iz penala ublažio poraz. Filip Krovinović odigrao je cijelu utakmicu za WBA.

Leeds je pobijedio (3:2) Milwall i preuzeo vodeće mjesto, WBA zaostaje samo dva boda iako čak sedam utakmica nije pobijedio.

Zadnju pobjedu WBA je ostvario 14. prosinca u Birminghamu, zadnja tri boda u jednoj utakmici WBA je osvojio u 22. kolu.

U zadnjih sedam utakmica WBA je osvojio samo 4 boda što je premalo za momčad koja je na početku sezone slovila izglednim kandidatom za plasman u Premiership.

Unatoč tome WBA se nalazi na drugom mjestu koje izravno vodi u Premiership što dovoljno govori o najizjednačenijoj ligi na kontinentu, kako engleski mediji doživljavaju Championship.

Jedno je sigurno, Bilić i njegovi pomoćnici Danilo Butorović i Dean Računica moraju prekinuti negativnu seriju, inače...

Srećom po njih, u 30. kolu igraju protiv zadnjega Lutona.

A Luton je u 29. kolu u utakmici protiv Derbyja ostvario treću pobjedu ove sezone, Simon Sluga branio je za momčad koja je do sada primila čak 63 gola ili 2,1 pogotka po utakmici.

Treća pobjeda ove sezone nije bila dovoljna za bijeg s dna ljestvice, Wigan (26), Barnsley (24) i Luton (24) najveći su kandidati za ispadanje.

Poredak: Leeds 55, WBA 53, Nottingham 51, Fulham 49,...