BRAZIL - NIZOZEMSKA (22) Brazil želi osvjetlati obraz, Van Gaal traži da se utakmica za treće mjesto ukine

Subota, 12. srpnja 2014. 16:29 Napisao/la  SC

- Važno je samo prvo mjesto, ništa drugo nije bitno, kaže Alves. - Sada postoji mogućnost da turnir na kojem smo odlično igrali završimo s dva poraza, rekao je Van Gaal

Nogometaši Brazila i Nizozemske u subotu od 22 sata igraju utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, ogled koji vjerojatno niti jedna momčad ne želi igrati. Brazil je teško stradao u polufinalu protiv Njemačke (1:7) i htjet će osvjetlati obraz i utješiti naciju koja je sanjala naslov prvaka. Nizozemska je pak igrala dojmljiv nogomet kroz prvenstvo, Oranje su vjerovale da je ovo njihova prilika da osvoje prvu titulu svjetskog prvaka. San je trajao do polufinala i penala protiv Argentine.

- Važno je samo prvo mjesto, ništa drugo nije bitno. Predstavljamo milijune ljudi, moramo zato zaboraviti poraz i izaći na teren. Ali u svakom natjecanju je samo bitno tko će biti prvi, rekao je Dani Alves.

Brazil je na ovom Svjetskom prvenstvu primio 11 golova, zadnji put su toliko primili 1938. godine. Iako neće moći računati na Neymara, brazilski napadač dao je podršku svojim suigračima poručivši im da utakmici za treće mjesto treba pristupiti kao da je finale.

- Imali smo priliku upisati svoja imena u povijest u pozitivnom smislu i nismo uspjeli. Nismo imali dobar turnir, imali smo određenu konstantu, ali zato smo stigli do polufinala, ali nismo ušli u finale. Moramo utakmici u subotu pristupiti kao da je finale i završiti Svjetsko prvenstvo sa smiješkom. To neće ublažiti bol, ali je važno, poručio je Neymar.

S druge strane Nizozemska odigrala je odličan turnir, postigla je 12 golova, a u zadnja dva ogleda protiv Kostarike i Argentine, Oranje nisu zatresle mrežu! Da se pita Louis van Gaala, izbornika Nizozemske, njegova momčad bi već odavno bila doma. Van Gaal smatra da utakmicu za treće mjesto treba ukinuti.

- Najgora je stvar što postoji mogućnost da dvije utakmice izgubimo zaredom. Imali smo odličan turnir, nitko nije očekivao da ćemo proći skupinu. I sada postoji mogućnost da turnir na kojem smo odlično igrali završimo s dva poraza i vratimo se doma kao gubitnici, rekao je Van Gaal.

- Ujedno, imali smo dan manje za odmor što nije fer. Utakmica za treće mjesto je besmislena. To sam govorio i prije 15 godina, zaključio je Van Gaal.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.