NOVA TITULA PRVAKA

Branko Ivanković osvojio titulu prvaka Irana

Ponedjeljak, 17. travnja 2017. 18:02 Napisao/la  SC

Ivanković osvojio prvenstvo Hrvatske (Dinamo), Kine (Shandong Luneng) i Irana (Persepolis)

Branko Ivanković na klupi  Persepolisa osvojio je naslov prvaka Irana.

Persepolis je pobjedom (2:0) protiv Sazi Tabriza tri kola prije kraja stekao 11 bodova prednosti pred drugoplasiranim Esteghlalom.

- Persepolis je postao prvak Irana nakon devet godina, a ovo je klubu 10. naslov prvaka u povijesti. Svi su ponosni na ovu titulu, ovaj se naslov nekako najviše i najduže čekao. Tako da smo svi ponosni i oduševljeni postignutim rezultatima, svjesni kako smo ovdje napravili dobar posao.  Iran je velika nogometna nacija, ljudi ovdje doslovce žive za nogomet. Morate znati da je na našim utakmicama prosjek gledanosti veći od 50 tisuća, a u srijedu ćemo promociju naslova prvaka imati na domaćoj utakmici pred 100 tisuća ljudi. Iranci su ludi za nogometom, obožavaju ga, a samo moj Persepolis u svijetu ima 40 milijuna navijača. Tako da je i ove subote bilo puno emocija i strasti, kaže Branko Ivanković za goalcom.hr.

Ivanković je postao jedan od najuspješnijih hrvatskih trenera:

- Iza sebe imam naslove s tri različita kluba u tri različite države.   Uvijek se pamti onaj prvi naslov, moj je bio na klupi Dinama. Tada smo ubilježili 28 uzastopnih pobjeda, imali 20 bodova prednosti ispred snažnog Hajduka koji je imao hrvatske i BiH reprezentativce. Dinamo je tada igrao odličan nogomet, razbijali smo Werder i Ajax. Posebnu vrijednost ima i moj naslov prvaka sa Shandong Ludengom u Kini. Stigao sam u novu sredinu, novu kuluturu, a odmah se morao priviknuti na drugačiji mentalitet. I potpuno različiti nogomet. A onda sam prve sezone bio uvjerljivo prvi s 13 bodova prednosti. O iranskom nogometu i mentalitetu sam ipak puno više znao, već sam bio ovdje, kaže Ivankvoić, koji je kao izbornik Irana igrao u završnici SP-a 2006 godine u Njemačkoj.

Branko Ivanković bio je dugogodišnji pomoćnik Ćire Blaževića u reprezentaciji, koja je osvojila broncu na SP-u 1998. godine.

Ivankovića je 1998. godine na klupi Rijeke u Ligi za ostanak naslijedio pomoćnik Nenad Gračan, koji je u idućoj sezoni umalo osvojio titulu prvaka.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.