Bleacher Report: Rakitićev transfer u Barcelonu proglašen drugim najboljim poslom prijelaznog roka

Četvrtak, 04. rujna 2014. 17:17 Napisao/la  SC

Dovesti Rakitića za 18 milijuna eura, a prodati Fabregasa u Chelsea za dvadeset milijuna više je način na koji bi Barcelona trebala poslovati stalno, kaže kolumnist Allan Jiang

Transfer Ivana Rakitića iz Seville u Barcelonu drugi je najbolji posao ovog ljeta, smatra kolumnist Bleacher Reporta Allan Jiang. Jiang je sastavio listu pedeset najboljih transfera ljetnog prijelaznog roka s tim da je izostavio sve igrače plaćene više od 20 milijuna eura. Pri pravljenju liste vodio je računa o raznim atributim poput sposobnosti nogometaša, vrijednosti transfera i o tome postoji li mogućnost da se zaradi kasnije na prodaji igrača.

- Dovesti Rakitića za 18 milijuna eura, a prodati Fabregasa u Chelsea za dvadeset milijuna više je način na koji bi Barcelona trebala poslovati stalno. To je pragmatična, ekonomski učinkovita i mudra odluka. Rakitić je prošle sezone zabio ili namjestio 22 gola i jedan je od najboljih dodavača u Europi, piše Jiang. Ispred 26-godišnjeg hrvatskog veznjaka jedino je Robert Lewandowski.

- Besplatno dovođenje Lewandowskog iz Borussije u Bayern je jedno od najboljih u konkurenciji slobodnih igrača u povijesti nogometa. Imao je tri uzastopne sezone s 20 ili više golova u Bundesligi i vrijedi najmanje 40 milijuna eura, koliko je Chelsea platio Atleticu za Diega Costu, dodaje kolumnist uglednog engleskog medija.

Na Jiangovoj ljestvici smjestio se i Milan Badelj, čiji je posao prelaska iz redova slabog HSV-a u Fiorentinu završio na dvadeset i četvrtoj poziciji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.