BiH - IRSKA U ZENICI Ćiro Blažević poručio: Nemaju pravo razočarati cijelu naciju!

Petak, 13. studenog 2015. 09:21 Napisao/la  SC

Ova generacije je uspjela izboriti nastup na Svjetkom prvenstvu i sada želi otputovati na Euro. Svi znamo zašto smo ovdje i mislim da smo spremni, kaže kapetan Edin Džeko


Reprezentacija BiH večeras na stadionu Bilino polje u Zenici igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija protiv Republike Irske. Nakon povjesnog nastupa na SP 2014 u Brazilu, sjajna generacija BiH reprezentativaca želi prvi put igrati u završnici jednog EP-a. Izbornik Mehmed Baždarević može biit zadovoljan formom svoji najboljih igrača:

- Radi se o jednoj kvalitetnoj reprezentaciji što su pokazali kroz kvalifikacije, međutim mislim da i mi imamo dovoljno argumenata. Respektujemo ih, ali se ne bojimo. Vidjet ćemo sve sutra na terenu, ovdje dobra motivacija može napraviti dosta toga. Spremni smo i moramo igrati da napravimo pozitivan ishod u prvoj utakmicu, a posjed lopte također će biti važan. Jednostavno, moramo biti spremni na sve, borbu, agresivnost i igru. Nećemo mijenjati koncepciju naše igre bazirajući se na povrede i probleme Iraca. Držat ćemo se dogovora. Irci imaju kvalitetne igrače koji mogu zamijeniti one koji ne igraju, kaže Baždarević.

- Protekli rezultati su pokazali da ekipa može igrati i bez bitnih igrača, ali ja sam sada tu da na terenu dam sve od sebe i obradujem navijače. Znam skoro sve irske igrače koji su dobri nogometaši i sigurno je da imaju individualni kvalitet, ali najveća snaga te selekcije je zajedništvo. Irci daju više od sto posto i nikada se ne predaju. Svi želimo ići na Euro i sigurno je da nas očekuje težak ispit. Ova generacije je uspjela izboriti nastup na Svjetkom prvenstvu i sada želi otputovati na Euro. Svi znamo zašto smo ovdje i mislim da smo spremni, kaže kapetan Edin Džeko.

Irski izbornik Martin O'Neill zna što može očekivati u Zenici:

- Znamo da je ovdje bučna publika, očekujemo dobru atmosferu, ali moji igrači naviknuli su na pritisak s tribina. Imamo dosta problema s ozljedama, ali imamo igrače koji čekaju svoju šansu. Bit će promjena u ekipi, nadam se, bez obzira na sve nevolje, da ćemo pobijediti i otići u Francusku, rekao je O'Neill.

Bivši izbornik BiH Ćiro Blažević gostujući na televiziji ovako je procijenio snagu momčadi Mehmeda Baždarevića:

- Nemaju pravo razočarati cijelu naciju!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.