SP 2018 Belgija u polufinalu, najbolji brazilski igrači zakazali u završnici

Petak, 06. srpnja 2018. 21:55 Napisao/la  SC

Utakmica četvrtfinala: Brazil - Belgija 1:2. Prema igračkom potencijalu dvije najbolje reprezentacije u četvrtfinalu opravdale očekivanja

SP 2018 Belgija u polufinalu, najbolji brazilski igrači zakazali u završnici

Belgija i Francuska igraju u polufinalu Svjetskog prvenstva, Belgijanci su u četvrtfinalu kući poslali Brazilce.

Čast svima uključujući hrvatskoj reprezentaciji, prema igračkom potencijalu dvije najbolje reprezentacije u četvrtfinalu opravdale su očekivanja snažnim, brzim, tehnički dotjeranim nogometom.

Unatoč iznimnoj pojedinačnoj kvaliteti na objema stranama opet su prekidi odredili tijek jedne utakmice na Svjetskom prvenstvu.

Brazil je svoje dvije velike prilike nakon prekida propustio realizirati u 8. i 10. minuti.

Prvo je Miranda glavom loptu prebacio preko prvoga bloka nakon ubačaja iz kuta, Thiago Silva ostao je sam na 2 metra i očito nespreman loptu mahinalno poslao u stativu.

Dvije minute kasnije Paulinho je ostao sam na 8 metara od Courtoisa nakon još jedne smušene reakcije belgijske obrane poslije ubačaja iz kuta, ali nije bio dovoljno priseban!

Tri minute kasnije stigla je kazna na drugoj strani.

Fernandinho je nespretno reagirao na ubačaj iz kuta, brazilski stoper loptu je glavom poslao u vlastitu mrežu - 0:1.

Belgijski pogodak izazvao je očekivanu brazilsku reakciju, otvorio se prostor između brazilskih linija u pokušajima napada na postavljenu belgijsku obranu.

Idealno za momčad poput belgijske koja vrvi od brzanaca i znalaca!

U 31. minuti Lukaku je započeo kontru na svojoj polovici, stvorio višak igrača i prostora na tridesetak metara okomice, pravodobno odigrao De Bruyneu koji je sa 17 metara preciznim udarcem loptu poslao u "malu mrežu" - 0:2.

Brazil je pretežito kroz posjed lopte pokušavao pronaći način na koji bi poremetio raspored belgijske obrane.

Dvojica najjačih igrača u igri jedan na jedan, Neymar i Willian, nisu ni jednom doveli belgijsku obranu do ruba.

Samo jednom je Jesus (15) ostao sam na 15 metara nakon ubačaja slijeva, predaleko da bi udarcem glavom mogao nešto učiniti.

Brazilci su nekoliko puta zaprijetili s distance, ali je Courtois u vrhunskoj formi.

Belgijski vratar bio je najbolji igrač utakmice iako je većinu obrana ostvario na postavljenu obranu

Coutinhov (37) udarac s 22 metra malo bi vratara uspjelo obraniti kao što je obranio Courtois.

Izbornik Tite na poluvremenu je u svlačionici ostavio Williana, najboljega brazilskog igrača na Svjetskom prvenstvu.

Ušao je Firminio, počelo je očekivanom inicijativom brazilske momčadi, težište igre preselilo se u zadnju belgijsku trećinu.

Riskirala je brazilska momčad mogućnost belgijske kontre poput one u 61. minuti, kada je De Bruyne odigrao Hazardu na lijevoj strani kaznenog prostora.

Mogao je De Bruyne dodati i Lukakuu na lijevoj strani, isto kao i Hazard prije nego što se odlučio za naprecizni udarac.

Kako je vrijeme prolazilo belgijska momčad pod brazilskim pritiskom sve je više gubila mentalnu stabilnost, a onda je logično da je nekoliko puta izgubila raspored, ali brazilska momčad nije imala dovoljno mirnoće u završnici.

Posebice u razdoblju nakon što je Augusto u 76. minuti glavom loptu poslao u mrežu tik uz vratnicu nakon precizne Coutinhove asistencije - 1:2.

Dvaput su Brazilci imali izgledne prilike vratiti se u utakmicu: Augusto (81) je ostao u otvorenoj poziciji za udarac na 16 metara, a Coutinho (84) na 11 metara!

Na kraju ostaje dojam da su Brazilcima u utakmici najviše nedostajali individualni potezi Neymara i Williana.

U 94. minuti Neymar je s 23 metra gađao pod prečku, Courtois je poletio i atraktivno obranio zadnji brazilski pokušaj.

BRAZIL: Allison, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Paulinho (73 Augusto), Fernandinho, Coutinho, Willian (46 Firminio), Neymar, Jesus (58 D. Costa)

BELGIJA: Courtois, Alderweireld, Kompany, Verthongen, Meunier, Witsel, Fellaini, Chadli (82 Vermaelen), De Bruyne, E. Hazard, Lukaku (87 Tielemans)

Utakmica četvrtfinala: Brazil - Belgija 1:2 (Augusto 76/Fernandinho 13-ag, De Bruyne 31)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.