Aleksander Čeferin otkrio planove, završnica HNL sezone mogla bi se igrati početkom iduće sezone

Subota, 28. ožujka 2020. 14:27 Napisao/la  SC

Ne znamo kada će se  pandemija završiti, ali imamo plan A, B, pa čak i C. U kontaktu smo s nacionalnim savezima i klubovima, kaže predsjednik UEFA-e

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin najtraženija je osoba u europskom nogometu, od UEFA-e najviše ovisi hoće li nastaviti sezone u većini europskih zemalja među kojima je Hrvatska:

- Ne znamo kada će se  pandemija završiti, ali imamo plan A, B, pa čak i C. U kontaktu smo s nacionalnim savezima i klubovima. Postoji radna grupa, moramo čekati, kao i svi ostali. Mogli bismo započeti igrati ponovo sredinom svibnja, sredinom lipnja ili krajem lipnja. Ako do tada ne uspijemo početi, sezona je vjerojatno izgubljena. Postoji prijedlog da se ova sezona završi početkom sljedeće sezone, zbog čega bi se iduća sezona mogla odgoditi, početi nešto kasnije, kaže predsjednik UEFA-e.

Postoj prijedlog da se igra bez gledatelja:

- Teško je zamisliti da se utakmice igraju iza zatvorenih vrata, ali sada  ne znamo hoćemo li moći nastaviti sezonu sa ili bez gledatelja. Mogu vam reći da ne razmišljam o tome da se završica europskih kupova igra iza zatvorenih vrata, govori Čeferin.

Predsjednik odbacuje optužbe da je UEFA krivac što se utakmice Atalanta - Valencia igrala u Milanu pred 40.000 gledatelja nakon čega je počela epidemija u Bergamu:

- Trpim idiotske kritike zbog toga što su navijači Atalante iz Bergama putovali u Milano, 19. veljače nitko nije znao da će Lombardija biti središte epidemije. Tko smo mi da smo tada mogli reći da ljudi ne smiju putovati!? Odgovorne su vlasti, tvrdi Čeferin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.