ĆIRO BLAŽEVIĆ O ŽDRIJEBU

Brazil možemo iznenaditi na otvaranju

Petak, 06. prosinca 2013. 18:35 Napisao/la  SC

- Sama činjenica da otvaramo SP u prvoj utakmici protiv Brazila velika je afirmacija za državu, kaže Blažević

Ćiro Blažević, legendarni hrvatski izbornik koji je odveo Hrvatsku do najvećeg uspjeha u povijesti, trećeg mjesta na SP-u 1998., ponudio je svoje viđenje ždrijeba.

- Evidentno je da su Hrvatska i Brazil favoriti u ovoj skupini. Moramo se paziti ostalih suparnika, Meksiko i Kamerun nisu banalni suparnici. Imamo veliku mogućnost da prođemo u drugi krug.  Meksiko i Kamerun su naše mušterije, da tako kažem. Imamo loša iskustva s Meksikom, ali to je bio loš splet okolnosti. Meksiko i Kamerun se ne mogu prilagoditi našem stilu igre. Kamerun je ozbiljniji suparnik od Meksika, ustvrdio je Ćiro Blažević

- Hrvatska nogometna reprezentacija već desetljećima najbolji je ambasador u svijetu i sama činjenica da otvaramo SP u prvoj utakmici protiv Brazila velika je afirmacija za našu državu. Dobili smo ono što smo zaslužili, dodao je Blažević.

- Otvaranje je specifična utakmica, koliko god se čini da je Brazil jak. Ja sam optimist, Hrvatska je u stanju nositi se s Brazilom. Imaju određenu prednost, ali i ručnu kočnicu jer uloga favorita je takva da ju naši igrači mogu iskoristiti i iznenaditi, zaključio je Ćiro Blažević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.