Zvonimir Boban: Hrvatskoj je kao momčadi uvijek nešto nedostajalo na velikim natjecanjima

Ponedjeljak, 25. travnja 2016. 12:58 Napisao/la  SC

Možda bismo smo '98. otišli i dalje da nismo skupo platili moju pogrešku u polufinalu protiv Francuske. To su stvari koje se događaju, rekao je Boban


Zvonimir Boban gostovao je u Moskvi zajedno s predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom. Bivši kapetan vatrenih i jedan od najvećih svjetskih nogometnih autoriteta u kratkom intervjuu za web-stranicu FIFA-e procijenio je mogućnosti hrvatske reprezentacije na SP-u 2018. godine, kojemu je domaćin Rusija:

- Hrvatska je težak protivnik za bilo koju momčad. Nesumjivo, to je generacija koja puno obećava no ona još ništa nije postigla na nekom velikom natjecanju. Svjetsko prvenstvo 2018. za mnoge njene članove mogla bi biti posljednja prilika, primjerice za Luku Modrića. Pogleda li se svaki igrač pojedinačno, vidi se kako svi imaju nogometnu inteligenciju i osobnost. No, Hrvatskoj kao momčadi je uvijek nedostajalo nešto na velikim natjecanjima. Naš trenutak mogao bi doći 2018., kaže Boban.

Na pitanje da li bi sadašnja hrvatska reprezentacija mogla nadmašiti njegovu, koja je 1998. godine osvojila brončanu medalju u Francuskoj, Boban je ovako odgovorio:

- Tome se, doista, nadam. No, moguće je da je 1998. godina bila posebna i neponovljiva za hrvatski nogomet. Taj je uspjeh, nažalost, teret za ovu momčad što je nepravedeno, jer svaka generacija živi svoju vlastitu eru. Ne može se tražiti od aktualne momčadi da postigne jednake uspjehe jedne prijašnje generacije koja je ostvarila određeni uspjeh. To je prvenstvo bilo doista posebno. Kada smo se vratili doma, svi su ondje bili ludi od sreće. Tada smo zapravo shvatili što smo postigli. Hrvatska je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu i odmah osvojila treće mjesto. To se događa jednom u životu. Možda bismo smo otišli i dalje da nismo skupo platili moju pogrešku u polufinalu protiv Francuske. To su stvari koje se događaju, rekao je Boban.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.