Zoran Mamić tvrdi: Precjenjujemo se! Samo je Luka Modrić jedan od nositelja igre u velikom klubu!

Četvrtak, 10. rujna 2015. 17:02 Napisao/la  SC

Ako Čačić postane izbornik, ja ću emigrirati, moramo pobjeći odavde, kaže Ćiro u rubrici "I ti postani izbornik"


Dva tjedna stanke uzeo je Izvršni odbor HNS-a da bi pronašao novog izbornika. Iako se zna tko je meštar od procedure biranja izbornika, počela je medijska zabava. Idućih desetak dana u rubici "I ti postani izbornik" govorit će poznate nogometne face. Netko pozvan, netko nepozvan, ali svatko zbog svojih razloga.

U četvrtak je na pitanje želi li postati izbornik morao odgovarati Zoran Mamić, trener koji bi vjerojatno u petak postao izbornik da to želi.

- Ne razmišljam ni najmanje o tome da budem izbornik! Tako nemam ni svojih favorita. Razmišljam samo o Dinamu, Lokomotivi i - Ligi prvaka, kazao je Zoran Mamić, inače mlađi brat meštra od procedure biranja izbornika.

Mlađi Mamić ovako je prokomentirao smjenu Nike Kovača:

- Teško mi je arbitrirati sa strane, teško je pričati kada niste svakodnevno 'unutra'. Žao mi je kada se događaju smjene mojih kolega, ali to je život nogometnog trenera. Žalosti me da nakon samo jedne utakmice (Azerbajdžan) koja je završila 0:0 mi krenemo rušiti trenera. I veličati drugoga, a moglo je biti 5:0 za Hrvatsku. Ne govorim samo o tom slučaju, ali previše je negative u našem nogometu. Precjenjujemo se! Volim reprezentaciju, cijenim sve naše igrače, ali kod nas je samo Luka Modrić jedan od nositelja u velikom svjetskom klubu. Ostali igrači igraju u klubovima poput Barcelone, Intera ili Juventusa, ali nisu nositelji. Možda imamo prevelike ciljeve, pa nije realno da baš moramo biti svjetski prvaci, kaže Zoran Mamić.

Bivši izbornik Igor Štimac u kamere RTL-a rekao je sljedeće:

- U jednu ruku mi je žao što sam dao ostavku, a u drugu nije jer sam znao da je Niko Kovač već bio pripremljen kao moj nasljednik i da bi se moja smjena dogodila bez obzira ponudio ja ostavku ili ne, što je prava šteta. Zato sada suosjećam što je potrošen još jedan kvalitetan i perspektivan trener hrvatskih korijena koji je mogao hrvatskom nogometu doprinositi u dobrim ligama, u dobrom klubu na razne načine. Potrošen je od strane HNS-a. Niko je imao izvrsnu situaciju kad je nasljedio mene, imao je adekvatnog protivnika kojeg je bilo za očekivati da ćemo ga svladati i najavljen je kao dugoročan projekt HNS-a, zato je ovo iznenađujuće i razočaravajuće jer Hrvatska ima sasvim realne šanse da se domogne one pozicije koja direktno vodi na plasman u Francusku. Nažalost igrače nikad ne smijete kritizirati, niti upirati prstom u njih kao glavne krivce. Međutim, zadnjih desetak godina atmosfera koju sami kreiramo oko reprezentacije nije takva da nadahnjuje igrače da daju svoj maksimum, kaže Štimac.

Miroslav Ćiro Blažević izravno se uključio u kampanju na osebujan način:

- Zar da Čačić vodi ovakve svjetske klase? Nemam ništa protiv njega, ali izbornik mora imati kapacitet. Ako je već tako dobar, zašto ga Mamić nije zadržao u Dinamu? Šutnuo ga je i molio Zahoviča da ga uzme. Ako Čačić postane izbornik, ja ću emigrirati, moramo pobjeći odavde, kaže Ćiro koji je u svom stilu okrznuo Niku Kovača:

- Oduševio me protiv Brazila, ali sam protiv Meksika shvatio da nije stručnjak. S vremenom je bilo sve gore i gore. Pogriješio je kad je prihvatio da bude izbornik jer za taj posao moraš biti talentiran. Te igrače vode svjetski treneri, a Kovač je skupio neku 'djecu' oko sebe u stručni stožer, smatra Ćiro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.