ZLATKO DALIĆ

Opet na Wembleyju, ne može ljepše

Subota, 30. studenog 2019. 20:20 Napisao/la  SC

Southgate nije siguran da je ždrijeb dobar

Gareth Southgate i Zlatko Dalić
Gareth Southgate i Zlatko Dalić

Nakon ždrijeba Eura 2020 kojim je odlučeno da će Hrvatska igrati u skupini zajedno sa Engleskom, Češkom te pobjednikom play offa Lige nacija C u kojem igra i Srbija reakcije su podijeljene.

- Zadovoljni smo. Rekli smo da nema idealne skupine i da ne možemo birati. Moja želja je bila da izbjegnemo Portugal iz trećeg pota, to smo i izbjegli. Ovo drugo je to što je. Ponovno Englezi, ponovno na Wembleyju. Iduće dvije su ponovno Česi i pobjednik playoffa Lige nacija. Mislim da realno možemo proći dalje, to je i naša ambicija. Nama je prva utakmica najvažnija. Opet na Wembleyju, ne može biti bolje i ljepše, barem za nas. Nakon toga slijede dvije lakše utakmice u kojima moraju tražiti svoju šansu. No mi znamo koji je naš cilj, a to je proći skupinu. Za to trebamo pobijediti prve dvije utakmice, to je ono što nam je zadatak i prvi cilj. Iz trećeg pota su svi nezgodni, pogotovo Srbija. Tu su i Škoti koji su domaćini. Ako oni prođu, mi igramo protiv dva domaćina kao gosti. Vidjet ćemo još tko će tu sve skupa proći. Imat ćemo dovoljno vremena za analize i skauting tih ekipa. Ono što je najvažnije, mi moramo vjerovati u sebe. Ja vjerujem u sebe, svoju ekipu i igrače da možemo ponoviti ono što je bilo prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu. Napraviti jedan dobar posao i mi smo na to spremni. Imamo šest mjeseci vremena za spremiti se. Najvažnije nam je da nam igrači budu zdravi i spremni. Ždrijeb nam malo mijenja planove oko planiranja gdje ćemo imati kamp. Prvu utakmicu igramo na Wembleyju i trebamo ići negdje blizu, nakon toga dva puta u Glasgowu. Naš put će biti i usmjeren prema tome, bit ćemo negdje na Otoku, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

- Uopće nisam siguran je li ovo dobar ždrijeb. Igrali smo protiv dvije momčadi iz ždrijeba prije, a igranje na Wembleyju će nam biti nešto posebno. Jedva čekamo početka Eura. Znamo kvalitete hrvatskih veznjaka, to će biti top utakmica. Htio je da Hrvatska igra u Londonu pa je to vrlo interesantno. Nama se dopada to što nam dolazi pregršt mladih i talentiranih igrača. U posljednja dva puta kvalifikacija igrali smo s jako mladom momčadi i zato je bitno da do početka Eura to dobro izbalansiramo. Ponekad ti u tome smetaju drugi treneri, ali dosta dugo sam u ovome da ne bih znao kako stvari funkcioniraju. Na Euru je 8 do 10 jakih država, smatra izbornik Engleske Gareth Southgate.

- Engleska nam je očito suđena. Odmah nakon izvlačenja ja i Southgate smo se pozdravili, kratak je bio češki izbornik Jaroslav Šilhavý.

- Mislim da će Gareth Southgate biti zadovoljan ovim ždrijebom. On vodi ekipu koju dobro poznaje i koja igra sjajno u posljednje vrijeme. Bit će potiho siguran da mogu proći skupinu i domoći se iduće runde. Southgate odlično radi domaću zadaću i sve o protivniku zna već sada. Bit će to sjajno, apsolutno. Veliku prednost Engleska će imati i zbog toga što igra kod kuće. Bit će osjećaj kao da se igra domaći turnir. Wembley je posebno mjesto, a kad navijači budu davali podršku, Engleska će to iskoristiti, smatra bivši engleski reprezentativac Alan Shearer.