HRVATSKA - FRANCUSKA Zlatko Dalić utakmicu počeo s Milanom Badeljom i Marijom Pašalićem, oprezniji pristup protiv svjetskih prvaka

Srijeda, 14. listopada 2020. 20:00 Napisao/la  SC

Atalanta igra izrazito napadački nogomet u formaciji s trojicom stopera u zadnjoj liniji, a tzv. bočni napadači poput Pašalića najmanje igraju na bokovima

Mario Pašalić
Mario Pašalić

Zlatko Dalić počeo je utakmicu protiv Francuske u sljedećem sastavu: Livaković - Uremović, Lovren, Vida, Barišić - Badelj, Modrić, Vlašić - Perišić, Pašalić - Petković.

U odnosu na sastav s kojim se medijski spekuliralo u najavi utakmice, Dalić je u početnu postavu postavio Badelja i Pašalića čime je potvrdio najavu da će ovaj put protiv Francuske igrati puno opreznije nego u prethodne dvije utakmice.

Obje je izgubio istim rezultatom (2:4) na sličan način, u finalu SP-a u Rusiji i nedavnoj utakmici Lige nacija, hrvatska reprezentacija ostavila je dobar dojam u igri pas-igri, ali je ukupno primila čak 8 pogodaka.

A mogla je primiti još koji...

Treba naglasiti da su Badelj i Pašalić igrali na prirodnim pozicijama.

Badelj cijelu karijeru igra na poziciji defenzivnog veznog igrača, dok se Pašalić na bočnoj poziciji profilirao u Atalanti.

Doduše, Gian Piero Gasperini igra drugačije od Dalića, Atalanta igra izrazito napadački nogomet u formaciji s trojicom stopera u zadnjoj liniji, a tzv. bočni napadači poput Pašalića najmanje igraju na bokovima.

Drugim riječima, Dalić se ovog puta odrekao klasičnih napadača na uštrb kompaktnije igre u središnjici.

Francuska je utakmicu počela u sljedećem sastavu: Lloris, Mendy, Varane, Lenglet, Digne, Tolisso, N'Zonzi, Rabiot, Mbappe, Griezmann, Martial

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.