Zlatko Dalić: Uglavnom smo izbjegli reprezentacije koje smo željeli izbjeći

Nedjelja, 09. listopada 2022. 14:20 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska u kvalifikacijama za EP 2024 igra u Skupini D s Walesom, Armenijom, Turskom i Latvijom.

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić ocijenili su za službenu stranicu HNS-a ishod ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

- Možemo biti zadovoljni skupinom, uglavnom smo izbjegli reprezentacije koje smo željeli izbjeći, pogotovo iz druge jakosne skupine. Iz četvrte jakosne skupine izvukli smo Tursku koja je možda najnezgodnija momčad, ali naravno da smo favoriti skupine. Igrat ćemo protiv Walesa koji nam je poznat iz prošlih kvalifikacija za Euro, jedini problem koji se može pojaviti su daleka putovanja. Optimisti smo, ali respektiramo naše protivnike, ne smijemo se opustiti i moramo napraviti dobru analizu protivnika, pogotovo Latvije i Armenije, koje nam nisu poznate, kazao je Dalić.

- Zadovoljni smo ždrijebom, bitno je da smo iz drugog i trećeg pota izbjegli najteže reprezentacije, iz četvrtog smo dobili Tursku koja je vrlo kvalitetna reprezentacija. Uvažavamo sve protivnike u skupini, ali vjerujem u našu reprezentaciju. Ako budemo na željenoj razini, sigurno možemo napraviti dobar rezultat i kvalificirati se na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, najavljuje Kustić, stoji u objavi.

Kvalifikacije počinju u ožujku 2023. godine.

Evo skupina:
Skupina A: Španjolska, Škotska, Norveška, Gruzija, Cipar
Skupina B: Nizozemska, Francuska, Irska, Grčka, Gibraltar
Skupina C: Italija, Engleska, Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Malta
Skupina D: Hrvatska, Wales, Armenija, Turska, Latvija
Skupina E: Poljska, Češka, Albanija, Farski otoci, Moldavija
Skupina F: Belgija, Austrija, Švedska, Azerbajdžan, Estonija
Skupina G: Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Litva
Skupina H: Danska, Finska, Slovenija, Kazahstan, Sjeverna Irska, San Marino
Skupina I: Švicarska, Izrael, Rumunjska, Kosovo, Bjelorusija, Andora
Skupina J: Portugal, Bosna i Hercegovina, Island, Luksemburg, Slovačka, Lihtenštajn

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.