ZLATKO DALIĆ U Hrvatskoj uvijek postoji pritisak, jedan poraz baca nas u depresiju

Subota, 23. ožujka 2019. 20:29 Napisao  I. V.
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: HNS

 

Hrvatska reprezentacija u nedjelju igra u Budimpešti, svjetski doprvaci nakon pobjede protiv Azerbajdžana traže nove bodove u kvalifikacijama za EP 2020.

- Očekujemo tešku i zahtjevnu, agresivnog i motiviranog suparnika koji će htjeti popraviti dojam iz svoje prve utakmice. No, mi se želimo kvalitetno postaviti i ostvariti dobar rezultat. Nema kalkuliranja, spremni smo i nećemo mijenjati način igre. Znamo odgovoriti na sve što nas čeka. U sastavu će biti promjena s obzirom da se vraćaju Lovren, Brozović i Rebić. Kramarić je spreman i igrat će - u ovakvim situacijama svi stisnu zube. Jedvaj se oporavio i također je u kadru, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Mađarska je opterećena porazom od Slovačke:

- Poraz im nije dobro legao na početku kvalifikacija, ovo im je 'biti li ne biti'. Nisu bili puno lošiji od Slovačke, imali su svoje prigode, i njihov nas poraz ne smije zavarati ni opustiti. Ostanu li opet bez bodova, gotovo bi se oprostili od mogućeg plasmana na EP i moraju pokazati publici borbenost, želju i htijenje protiv svjetskog doprvaka. Zato moramo ostati strpljivi, mirni, tražiti svoju šansu i ne odgovarati na moguće provokacije. Glavna su im snaga igrači iz Bundeslige. Jako poštujem kapetana Dzsudzsaka, a mnoge lopte im idu na napadača Szalaija. Nisu nimalo lagan suparnik i trebat će uložiti znatno više energije nego protiv Azerbajdžana kako bismo dobili tu utakmicu. Skupina je puna zamki, nezgodnih utakmica, s čak četiri sudionika drugog kruga Europskog prvenstva. Moramo u svakoj utakmici dati maksimum, postaviti se kao favoriti bez podcijenjivanja suparnika. Nema 'lako ćemo' niti protiv Azerbajdžana, kao što smo vidjeli. U Hrvatskoj uvijek postoji pritisak, jedan poraz nas baca u depresiju i cijela je nacija nezadovoljna. Iako nas je samo četiri milijuna, uvijek moramo biti najbolji, najljepši i svjetski prvaci u svemu. To je tako kod nas, zaključuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.