Zlatko Dalić: Sve je u našim rukama, uvijek igramo teške kvalifikacije

Ponedjeljak, 11. listopada 2021. 23:45 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska nije uspjela pobijediti (2:2) Slovačku u Osijeku:

- Nemam što zamjeriti igračima, mogu im samo čestitati. Imali smo borbenost, htijenje i želju. Hvala i navijačima koji su nas nosili po ovakvom vremenu. Da, primili smo olako dva pogotka, imali smo i puno dobrih situacija, dosta toga smo i promašili. Tu je bod i idemo dalje. Imali smo dosta dobrih šansi, ali ono što je prije ulazilo u gol sada nije. Ali, to je nogomet. Za mjesec dana ćemo biti bolji, igrači na dijelu realizacije moraju poraditi i u klubovima. Imali smo posjed i inicijativu, pet-šest stvarno dobrih prilika. Eto, nismo pet-šest utakmica primili gol, danas smo primili dva prelagano... Sve je u našim rukama, uvijek igramo teške kvalifikacije, ali nadam se da ćemo u Splitu riješiti plasman u Katar. Hvala još jednom navijačima, ovako nas nositi po kiši, mislim da uz njih u Splitu možemo napraviti ono što želimo, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

- Možemo biti zadovoljni angažmanom i borbenošću. Dali smo maksimum i to su navijači mogli vidjeti. Rekao sam da bih volio pobjedu u Osijeku, ali nismo je uspjeli ostvariti. Imali smo i sada pobjednički mentalitet, ali nije išlo. Okrećemo se klubovima i kad se opet okupimo, bit će to potpuno drugačije. Uvjeren sam da ćemo tada nastaviti s pobjedama i ostvariti ciljeve, kazao je Joško Gvardiol.

- Dominirali smo od prve minute. Primili smo dva gola u prvom dijelu što se ne smije dogoditi. Kasnije smo vjerovali da možemo. Zabili smo gol, pogledali smo snimku, stvarno peh kod zaleđa. Vraćao sam se nazad, dirao sam je petom. Jedan bod je tu, a sada moramo pobijediti u dvije utakmice. Sad je jednostavno. Dvije utakmice - dvije pobjede i nadamo se plasmanu u Katar. Glave gore, znamo da smo dali sve od sebe. Nekad ide, nekad ne ide. Ali, pozitiva je. Igrali smo, ginuli do zadnje minute i tako treba napraviti, kazao je Ivan Perišić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.