Zlatko Dalić: Ovo su ekipe protiv kojih je Hrvatska znala gubiti bodove

Ponedjeljak, 11. rujna 2023. 21:10 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska reprezentacija nadmoćnom igrom pobijedila (1:0) je Armeniju u Erevanu:

- Imali smo puno šansi, veliki posjed, to je bilo bitno danas. Nedostajao je drugi gol da privedemo utakmicu u miru do kraja. Obično se dogodi da ekipe tada i prime gol, ali svaka čast dečkima. Nisu posustali, kazao je izbornik Zlatko Dalić i ponovio najavu utakmice.

- Da, ovo je apsolutno bilo najteže gostovanje. Međutim, od prve minute smo se postavili kompaktno. Protivnik ima kvalitetu i pokazao se opasnim u nekim situacijama. Na kraju, najbitnija tri boda su u džepu. Nismo pali u zadnjim dvjema utakmicama, nismo gubili glavu u nekim situacijama gdje se to znalo dogoditi. Iako su na papiru ovo možda bili laki protivnici, upravo su to ekipe protiv kojih je Hrvatska znala gubiti bodove. U prošlosti su nas takvi znali uhvatiti na krivoj nozi, rekao je Dalić pred kamerama NoveTV.

Izjednačio se Dalić po broju pobjeda (42) sa Slavenom Bilićem:

- Iskreno, ne pratim takvu statistiku iako mi je to netko nedavno rekao na presici. Bitno je da kao reprezentacija idemo prema Njemačkoj... Idemo korak po korak. Imamo sada Tursku u Osijeku, a zatim gostujemo kod Walesa. Cilj je da se ne borimo do kraja kvalifikacija nego da to odradimo u miru. Dečki sada idu u svoje klubove, nadamo se da će nastaviti svoju sezonu. Jedva čekam utakmicu na Opus Areni, nisam još bio tamo. Veselim se, poručio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.