HRVATSKA - MALTA Zlatko Dalić odabrao momčad koja nikada nije igrala zajedno, izbornik traži novu energiju u utakmici na postavljenu obranu

Utorak, 30. ožujka 2021. 09:17 Napisao/la  SC

Jasno da Malta prema kvaliteti ne može parirati ni jednoj hrvatskoj postavi, ali ne treba zanemariti faktor euforija

Ante Budimir
Ante Budimir Foto: HNK Rijeka

Zlatko Dalić kalkulira uoči utakmice protiv Malte, prema neslužbenim najavama večeras (20.45) na Rujevici utakmicu počinju:

Livaković - Juranović, Ćaleta-Car, Vida, Melnjak - Badelj, Kovačić, Vlašić, Pašalić - Oršić, Budimir.

Tako radikalne promjene u jednoj kvalifikacijskoj utakmici Dalić nikada u mandatu nije učinio, što znači da izbornik traži novu energiju.

Najavljeni sastav svojevrsni je rizik bez obzira na snagu protivnika.

Treneri u natjecateljskim utakmicama obično rotiraju oko iste okosnice, Dalić je ovog puta odlučio igrati s momčadi koja nikada zajedno nije igrala.

Vjerojatno više nikada neće ni igrati zajedno!

Jasno da Malta prema kvaliteti ne može parirati ni jednoj hrvatskj postavi, ali ne treba zanemariti faktor euforija.

Maltežani su iznenadili bodom u Slovačkoj i njihovo će samopouzdanje rasti sa svakom minutom na Rujevici.

Izuzetno je važno u takvim utakmicama što prije postići pogodak, Dalić utakmicu počinje jedinim klasičnim napadačem i trojicom (Oršić, Vlašić, Pašalić) igrača koji su kadri postići pogodak na postavljene obrane.

Ključne pozicije na bokovima pokrivaju igrači (Juranović, Melnjak) koji će sigurno biti visokomotivirani, što je Daliću u ovoj utakmici najvažnije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.