Zlatko Dalić: Nisam očekivao da će Armenija biti u utrci za plasman na europsko prvenstvo

Nedjelja, 10. rujna 2023. 19:17 Napisao/la  SC

To je vjerojatno zasluga izbornika i novih igrača, mogu samo komplimentirati Armeniji, kaže izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić najavio je utakmicu protiv Armenije, hrvatska reprezentacija kvalifikacije za EP 2024. nastavlja u ponedjeljak u Erevanu:

- Armenija je napravila odličan posao pobjedom nad Walesom i remijem u Turskoj, očekuju dobar rezultat i protiv nas. Međutim, očekujem i da mi budemo dobri, makar će to biti drugačija utakmica nego protiv Latvije. Moramo biti organizirani jer su Armenci brzi i agresivni, a svako opuštanje će nam se vratiti. Nisam očekivao da će Armenija biti u utrci za EP, no bili su dobri i zaslužili su borbu za vrh. Osjetili su svoju prigodu i s obzirom na euforiju dat će svoj maksimum, dat će i više nego što mogu. To je vjerojatno zasluga izbornika i novih igrača, mogu samo komplimentirati Armeniji. Tko zabije četiri pogotka u Cardiffu zaslužuje poštovanje. Nadam se da možemo zajedno na Europsko prvenstvo. Promijenili su stil, imaju šest novih igrača i dobar blok, otvoreni su i neće biti lako. Tri bi nam boda bila itekako važna te ih moramo pritisnuti i napasti. Ovo će biti natjecateljska utakmica i novi izazov. Nema mjesta kalkulacijama, moramo biti pametni, kazao je Dalić.

Za razliku od utakmice u Rijeci, u Erevanu će trebat će više koncentracije u obrani:

- Obranu igraju svi, a ne samo braniči. Imamo dobru momčad i dobru obrambenu liniju s igračima Ajaxa i Manchester Cityja te očekujem da ćemo ponovno igrati dobru obranu. Nešto ćemo mijenjati jer imaju raznovrsna krila te paziti na protunapade. Čekat će našu grešku i brzo se otvarati, najavljuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.