Zlatko Dalić: Netko će imati sreću da s ovom generacijom napravi veliki rezultat

Srijeda, 22. prosinca 2021. 22:24 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

HNS je objavio sljedeću obavijest:

Na kraju kalendarske godine, s predstavnicima medija razgovarao je i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, koji je izborio treće uzastopno veliko natjecanje.

Hrvatska reprezentacija osigurala je 2021. godine svoje mjesto na nadolazećem Svjetskom prvenstvu, a izbornik Zlatko Dalić podsjeća ta to nije bio jedini uspjeh.

- Svi su ostvarili dobre rezultate, svima treba čestitati. Godina je bila teška, ali uspješna i sretna. Prva HNL najbolja je do sada, najneizvjesnija, a broj igrača u reprezentaciji govori u prilog tome. Nadam se da će ih biti još i više, to je pravi put. Sljedeće godine fokus na je na SP-u.

Vatreni u ožujku planiraju dvije prijateljske utakmice u Dohi.

- To će nam dobro doći da se priviknemo na vrijeme i ambijent, a šest velikih utakmica u Ligi nacija bit će sjajna priprema za SP, istaknuo je Dalić, koji je u svoj stručni stožer uključio nekolicinu bivših igrača.

- Stalno sam govorio da je cilj HNS-a i mene osobno da što više bivših Vatrenih uključimo u stožer. Oni imaju iskustvo i nitko nije pozvaniji od njih, sretan sam što su upisali trenerske škole. Možda je čudno da im reprezentacija bude prvi posao, ali njihove im karijere daju to pravo. Stožer smo sada kompletirali i zasad nema potrebe za novim stvarima, objasnio je izbornik.

Uz uspješan završetak kvalifikacija, hrvatska reprezentacija provodila je i smjenu generacija.

- Ako ne već mi u Kataru, netko će imati sreću da s ovim generacijom napravi veliki rezultat, dolaze sjajni igrači, a ima ih još koji već sada kucaju na vrata A-reprezentacije. Mirni smo idućih deset godina. Reprezentacija U-21 radi odličan posao, ali bez senatora ne bi mogli - uz Modrića, Perišića, Lovrena, Vidu, Brozovića i ostale njihov će napredak biti brži. To je sjajno za hrvatsku reprezentaciju, a vrata reprezentacije svima su otvorena. Skauti rade odličan posao, to je velika stvar da dečki koji igraju vani biraju Hrvatsku, kaže Dalić.

Srebrni izbornik još se jednom osvrnuo na brončanog izbornika, Miroslava Blaževića, koji je proglašen počasnim izbornikom reprezentacije.

- Pohvala HNS-u što ga je proglasio počasnim izbornikom, to je sjajna stvar. Bio je moj trenerski mentor i uvijek je vjerovao u mene, čak kad smo ispraćeni u Rusiju s pesimizmom, on je govorio da ćemo igrati u finalu. Možda ni sam nije bio siguran u to, no gurao je tu ideju, tu pozitivu i mogu mu samo zahvaliti za tu vjeru i za sve što je učinio u hrvatskom nogometu. Kao što sam već rekao, čak i ako budem prvi u Kataru, Ćiro ostaje trener svih trenera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.