Zlatko Dalić: Neću uz aut liniju galamiti, zar bih trebao glumiti klauna?!

Srijeda, 31. ožujka 2021. 09:19 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić promijenio je retoriku nakon prve tri utakmice u kvalifikacijama za SP 2020.

Hrvatska je ostvarila dvije pobjede (Cipar 1:0, Malta 3:0) i doživjela poraz (Slovenija 0:1), ni jednu utakmicu nije odigrala ni približno na očekivanoj razini.

Dalić negira pritisak:

- Ne čitam, ne pratim, ne gledam, priče nisam pratio. Ja sam stvorio pritisak sam sebi, nije to to što hoću od hrvatske reprezentacije. Neću ja biti uz aut liniju i galamiti "Bliže, dalje", što bih trebao, tako glumiti klauna?! Mi smo sve pripremili, ali ne ide nas. Održali smo u ponedjeljak sastanak, prema mom mišljenju jedan od boljih. Što smo razgovarali? Otkrit ćemo, ima vremena. Dan prije utakmice rekao sam im da mi nismo ekipa! Ne još. Ono što smo radili prije SP-a u Rusiji, postali smo ekipa, tim, sad nismo i to nam se vraća. Nismo kompaktni. To je bio sukus sastanka. Nema "svi za Hrvatsku, ali ja gledam svoju promociju", nije to to. Ja imam respekta prema Luki, Vidi, Lovrenu, Kovi, Badelju..., tako moraju svi. Mladi su igrači talentirani, moćni, ali moraju biti dio ekipe, imati respekt prema svima nama. Ne kažem da su svjesni da to rade, ali nisu unutra. I zato treba vremena i selekcija, smatra Dalić.

U utakmici protiv Malte, Dalić je pokušao pronaći novu energiju s novim igračima, na kraju je pobijedio tek kada je uveo četvoricu (Modrić, Perišić, Brekalo, Barišić) provjerenih igrača:

- Očekivao sam više od njih, ipak je to Malta, ne mogu oni tu biti u strahu i slati lopte unatrag. Shvaćam da se mora dobiti, ali moraju dati više, tu se lovi hrvatska reprezentacija, zašto lopta ide natrag, pa idi naprijed, zabij se! Osim Kovačića, nitko nije išao jedan na jednoga, a kako ćeš drugačije probiti beton?! Mi smo u grču i strahu. Ali išao sam s najsvježijim igračima jer Lovren, Perišić, Modrić, Brozović, Vrsaljko... igrali su skoro svi dvaput po 90 minuta u tri dana, ne mogu ih opet staviti. Dečki koji su počeli, trebali su igrati bolje, kaže Dalić.

Unatoč problemima u igri, Hrvatska je prva u skupini:

- Kiksat će svi. Slovenci su 'poginuli' protiv nas, mi smo target svima, svi su napaljeni na nas, to je normalno. Pa 120 km su pretrčali protiv nas, a onda izgube i drugu utakmicu, rekao je Dalić i objavio da neće istupati u javnosti do početka priprema za EP 2021.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.