Zlatko Dalić: Naša igra mora se prilagoditi Anti Budimiru

Petak, 17. studenog 2023. 19:05 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

HNS je objavio sljedeću obavijest uoči utakmice Armenije i Hrvatske, koja se igra u subotu (18):

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, maksimalno je koncentriran na predstojeće odlučujuće kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. godine protiv Latvije i Armenije.

Pritom ne želi razmišljati o utakmici između Armenije i Walesa, o ishodu koje će u velikoj mjeri ovisiti izravan plasman Vatrenih na Euro.

- Ne razmišljam o toj utakmici. Razmišljam samo o našem poslu, važno nam je uzeti šest bodova. Možda nam pomogne činjenica što Armenija i Wales igraju prije nas, pa ćemo možda znati rezultat, ističe Dalić kojemu je trenutačno u fokusu samo utakmica s Latvijom.

- Nama je sutra najvažnija utakmica. Najbitnije je da obavimo dobar posao. Nećemo kalkulirati, to nema smisla. Usredotočeni smo samo na Latviju. Nije važno što će biti sutra u Armeniji ili što će biti u utorak. Svjesni smo da Ivanušec i Kramarić nemaju punu minutažu, to je točno, njih dvojicu ćemo sačuvati i spasiti koliko god možemo. To je problem o kojem moramo voditi brigu, ali samo o njima dvojici jer nisu u ritmu utakmica.

O alternativama uslijed Kovačićeve ozljede…

- Od prvog dana smo znali da Mateo neće biti s nama, velika je šteta što smo ostali i bez Sučića za dvoboj s Latvijom. On je bio u prvom planu da pokrije tu poziciju, standardan je u Red Bull Salzburgu, igra Ligu prvaka. Budući da je otpao i Sučić, igrat ćemo više napadački, neće biti tri klasična veznjaka, igrat ćemo sa špicom i polušpicom.

O Latviji...

- Moramo poštovati Latviju, pogotovo jer igra na domaćem terenu. Turci su u zadnjim trenucima tu pobijedili utakmicu, Wales se borio s igračem više. Moramo biti strpljivi. U Rijeci smo ih brzo načeli, ovdje nas očekuje zahtjevnija i teža utakmica. Latvijci su većinu golova primili u zadnjih 15 minuta, tako da se moramo boriti do zadnje minute na bilo koji način.

O povratku Ante Budimira...

- Naša igra se mora njemu prilagoditi. Musa i Beljo nisu dobivali lopte, kako će onda zabijati golove. Mi za takvog napadača moramo napraviti dodavanje i centaršut, bez toga on neće biti na razini. Dobro je da je Budimir u odličnoj formi, rekao sam da ću u ovom kvalifikacijskom ciklusu tražiti napadača koji će biti budućnost u reprezentaciji. Međutim, nitko nije napravio više od Budimira. On je strpljivo radio i opet se nametnuo. Očekujem da će opravdati svoj poziv, ali bez igre momčadi i pravih lopti, neće biti ništa!.

O načinu igre protiv Latvije...

- Cijela igra mora se prilagoditi tome da na bekovima imamo prostora. Stanišić je jako dobro to radio protiv Turske, imat ćemo rješenja, cijela momčad mora biti okomitija. Moramo biti bolji i u situacijama “jedan na jedan”. Ne sjećam da je ijedan igrač bio bolji u takvoj situaciji u prošlim utakmicama. Kad nam zablokira vezni red, nemamo rješenja. Lopta je išla samo natrag, to je bio veliki problem. Nitko drugi nije preuzeo odgovornost, išao napraviti razliku u igri “jedan na jedan”. Makar deset puta izgubili loptu, moramo preuzeti rizik!.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.