Zlatko Dalić: Livaja neće igrati zato jer je igramo na Poljudu, već zato što to zaslužuje

Petak, 24. ožujka 2023. 19:16 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Izbornik Zlatko Dalić najavio je početak kvalifikacija za EP 2024, koje počinju u subotu utakmicom protiv Walesa na Poljudu (20.45).

- Kreću novi izazovi. U pet godina smo napravili sjajne stvari, ali još uvijek želimo dobre rezultate. Wales dolazi s velikim ambicijama, a mi želimo krenuti u kvalifikacije pobjedom. Imali smo pet dana vremena za pripremu. Malo više smo uspjeli raditi nego inače. Sjajno je bilo na treninzima. Rekao sam na sastancima da su ovo opasne utakmice. Za mene je ovo jako bitna utakmica. Start je bitan, nakon Svjetskog prvenstva prva utakmica. Znamo da ne smijemo kiksati. Favoriti jesmo. Moramo se paziti dugih lopti. Imaju brzih igrača koji mogu biti konstantna opasnost. Vjerujem da ćemo biti strpljivi i koncentrirani. Očekujem pobjedu, ali tešku utakmicu, rekao je Dalić.

Kakva je situacija u momčadi?

- Svi koji su igrali do kraja na Svjetskom prvenstvu su imali problema u klubovima. Brozović, Kovačić, Vlašić...Imamo kvalitetnu reprezentaciju i zamjene koje mogu promijeniti ritam utakmice. Neki igrači nisu u idealnoj formi. Znamo što nam je činiti, možemo u ove dvije utakmice izvući maksimum.

Kako gledate na Ivana Perišića s obzirom da mu u Tottenhamu ne cvjetaju ruže?

- Ivan je jedan od naših glavnih igrača, zajedno s Lukom i dva-tri starija. On uvijek daje maksimum i što god treba to će odigrati. Ima kvalitetu, brzinu. U pet i pol godina otkad sam ja tu dao je najviše golova i ima najviše asistencija.

Je li Livaja u prednosti za igrati u prvih 11 jer se igra na Poljudu?

- Livaja neće igrati  zato jer je igramo na Poljudu, već zato što to zaslužuje. Igra dobro, može sačuvati loptu. Uz ovaj vezni red on će doći do izražaja.

Koliko će nam brodova trebati za plasman na Euro?

- Na kraju nam treba 18 bodova, za prvo i drugo mjesto. Nećemo kalkulirati. Idemo što prije to napraviti.

Kakav Wales očekujete?

- Znamo da su se četiri igrača oprostila, da nema više Balea. Imaju Jamesa, Ramseyja, Murrayja. Očekujem bržu i motiviraniju ekipu nego prije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.