Zlatko Dalić: Liga nacija me frustrirala, ali sad se otvorilo

Četvrtak, 22. rujna 2022. 23:56 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: Andro Turina

Zlatko Dalić imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobjede protiv Danske i posebice nakon igre u drugom dijelu utakmice:

- Čestitao bih našim dečkima na sjajnoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu. Dobili smo jako dobru momčad Danske, kompaktnu, trkački dobru i kvalitetnu. Posložili smo se u drugom dijelu i to je bilo bolje. Cijela utakmica bila je za pohvalu, agresija, borba, mirnoća, pas. Pobjeda je zaslužena i hvala cijelom stadionu što je navijao za nas. Dobro smo krenuli u utakmicu, imali kontrolu. Pogubili smo se zadnjih 15-ak minuta, nismo bili kompaktni, a oni čuvali loptu i nismo im se uspjeli othrvali. Napravili smo rošade s Perišićem i Kovačićem, bili su bolji u presingu i agresiji, dobili na dubini s Perišićem i to je bilo puno bolje. Sve u svemu, lijepa utakmica za gledanje i sasvim zaslužena pobjeda. Liga nacija me frustrirala, sve moje kritike su išle prema tom natjecanju, ali sad se otvorilo. Dečki su zaslužili da ostvarimo cilj i osvojimo prvo mjesto. Mi smo danas sami sebi omogućili da o sebi odlučujemo u Beču, tu nam igraju svi mogući rezultati, ovisno o utakmici u Kopenhagenu. Još nas peče poraz u Osijeku, ali i dalje moramo biti mirni i skromni. Što se tiče promjena, vidjet ćemo. Napravit ćemo neke promjene, osvježiti momčad, ali ne mogu govoriti tko će ući, a tko preseliti na klupu. Nitko se nije žalio na ozljede, vidjet ćemo u kakvom smo stanju. Imamo širok kadar, možemo puno igrača rotirati, kazao je Dalić.

Kakva je situacija oko popisa za Katar?

- Nemam puno nepoznanica, ali nije to to. Imamo još mjesec i pol dana, nadam se da neće biti ozljeda, a dečki imaju šansu nametnuti se kroz lige. Analiziramo svakog igrača, Hrvatska će ići s najboljim kadrom u Katar. Ne mogu reći da je to to, nije na meni sve, nego na igračima.

Je li si ova obrambena četvorka osigurala pozicije uoči Katara?

- Bilo je to sjajno u Danskoj, u Francuskoj, ali cijela momčad danas djeluje u fazi obrane dobro. Odlično je što nam se danas stoperi bez respekta uključuju u igru, ne preskačemo igru, iako smo danas tako i primili gol. Presudio je jedan pogrešan pas Šutala, ali neka je pogriješio, na greškama se uči. Veseli me naša dobra igra, stvarno sam sretan. Vidjet ćemo što ćemo tko će zaigrati u nedjelju protiv Austrije, ali pred nama su slatke brige, to me veseli, zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.