Klasična demagogija, Zlatko Dalić nikoga neće moliti da igra za Hrvatsku!

Subota, 08. svibnja 2021. 14:18 Napisao/la  SC

Ispada da je Dalić tri godine molio Sosu da zaigra za reprezentaciju, ali Sosa nije htio igrati za Hrvatsku, jer mu je Njemačka oduvijek bila na srcu

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Borna Sosa odlučio je zatražiti njemačko državljanstvo i igrati za njemačku reprezentaciju, Sosa bi trebao biti u rosteru Jochima Lowa već na Euru u lipnju.

U rosteru Zlatka Dalića nije bio nikada:

- Čuo sam se s Bornom jutros. Njegova odluka je iskrena i moramo je poštovati. Nema potrebe da se od ovoga sad rade neke drame jer svatko ima pravo igrati za koga želi ako ima takvu mogućnost. On je odluku donio srcem, kao što je Ivan Rakitić srcem odlučio da će igrati za Hrvatsku, kazao je Dalić prije nego što je prema običaju počeo demagoški docirati rodoljubnim zanovijetanjem:

- Kao što sam ranije rekao, ja nikad nikoga nisam moli da igra za Hrvatsku, niti ću to raditi. Ponovit ću da je Borna bio na našem širem popisu, trebao je izborniku Bišćanu u mladoj reprezentaciji i njegov put u selekcijama Hrvatske bio je potpuno prirodan. On nije došao na utakmicu s Engleskom, ali detalje te situacije ne znam. Znao je da na njega računamo u A reprezentaciji i da ga je uskoro čekao prvi nastup, a Ivica Olić je bio s njim u komunikaciji. Više puta sam govorio o njegovim kvalitetama i o ovom slučaju ne bih više govorio. Sve sam rekao riječima da svatko ima pravo birati gdje će igrati. Bornu ne osuđujem, to ne bi nitko trebao raditi i želim mu svu sreću, rekao je Zlatko Dalić za Index.

Na kraju ispada da je Dalić tri godine molio Sosu da zaigra za reprezentaciju, ali on nije htio igrati za Hrvatsku jer mu je Njemačka oduvijek bila na srcu.

Inače, Sosa je rođen u Zagrrebu prije 23 godine, majka mu je rođena u Njemačkoj pa zbog toga neće biti problema oko dobivanja njemačkog državljanstva koje je njemački savez već ishodovao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.