Zlatko Dalić: Imamo broncu i srebro, vrijeme je za zlato!

Četvrtak, 15. lipnja 2023. 00:13 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić:  Imamo broncu i srebro, vrijeme je za zlato!

Zlatko Dalić odveo je Hrvatsku u još jedno finale, do sada ima svjetsko srebro i broncu:

- Čestitke dečkima na sjajnoj utakmici, pokazali su kako se bori za Hrvatsku. Ovo je pobjeda za hrvatski narod. Dobili smo Nizozemsku 4:2 na njihovom terenu, a pred našim navijačima. Kapa dolje svima. Hrvatska ima još jednu medalju, nešto što je nemoguće i nestvarno. Odličnih osam treninga, ništa ih nije poremetilo. Znaju da smo zajedno, grupa. Iznad svih Hrvatska. Sve su izdržali, hvala im na tome. Ovo je jedna od najvećih pobjeda. Sjajna utakmica. Gubili smo 1:0, nismo posustali ni nakon gola u 96. minuti. Pobjeda za povijest, rekao je Dalić.

Izbornik je ovako objasnio odluku da Ivanušec počne utakmicu otpočetka:

- Ivanušec je imao sjajnu polusezonu, htjeli smo da on i Pašalić otvaraju prostor Perišiću i Juranoviću na boku. Radili smo dobre stvari na bokovima. Ivanušec i Pašalić su dobro odigrali obranu. Zakasnili smo kod prvog gola. Kasnije smo imali posjed. Na sastanku sam rekao da nema straha ako pokažu ono što su pokazali na treninzima, kazao je Dalić i ovako najavio finale:

- Imamo karakter, ono što druge momčadi možda nemaju. Napravili smo sve, znali smo da će u skoku biti opasni. Nažalost, nismo ih zaustavili i primili smo kasni gol. Neke sudačke odluke bile su kakve su bile. Nemamo želju za finale, nebitno je dolazi li Italija i Španjolska. Bitno je kako će Hrvatska igrati. Imamo broncu i srebro, vrijeme je za zlato, poručio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.