Zlatko Dalić: Došli smo pokušati osvojiti medalju, ostvariti najbolji mogući rezultat!

Srijeda, 14. lipnja 2023. 11:23 Napisao/la  SC

Drugu polufinalnu utakmicu u četvrtak (20.45) igraju Španjolska i Italija, finale Lige nacija igra se u nedjelju

Zlatko Dalić: Došli smo pokušati osvojiti medalju, ostvariti najbolji mogući rezultat!

Hrvatska i Nizozemska večeras u Rotterdamu (20.45) igraju polufinale Final Foura Lige nacija:

- Igramo protiv domaćina, reprezentacija koja je sjajna i vraća se u vrh svjetskog nogometa s jednom novog generacijom igrača. Mi smo među četiri najbolja u Europi i to je sjajno. To smo postigli svojim sjajnim igrama u grupi i došli smo ovdje da uživamo u finalu i da uživamo u nogometu. Pokušat ćemo napraviti nešto više, još jedan put povijesni rezultat za hrvatski nogomet. Imamo šansu i vjerujem u to. Radili smo jako dobro posljednjih osam ili devet dana s puno motiva i energije. Nadam se da ćemo to pokazati na ovoj utakmici protiv Nizozemske koja ima zaista sjajnu momčad, novog izbornika i imaju vrlo potentnu reprezentaciju s nekoliko brzih igrača prema naprijed, ali kao i uvijek puno toga će ovisiti o nama. Ako mi budemo pravi, onakvi kakvi trebamo biti, a bit ćemo, onda možemo očekivati dobar rezultat, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Početni sastav je odavno poznat, jedina promjena dogodila se nakn što je otpao Joško Gvardiol:

- Sve smo riješili kroz ove treninge. Imamo dvije utakmice u četiri dana i na to moramo paziti. Mi smo došli tu pokušati osvojiti medalju, ostvariti najbolji mogući rezultat. Rekao sam, biti među četiri u Europi je sjajno i opet je Hrvatska u centru pažnje, opet je Hrvatska u jednom finalu. To je za nas fenomenalno. Mislim da imamo pravo se nadati dobrim stvarima i dobrom rezultatu. Spremi smo i to možemo na terenu prezentirati. Igrat ćemo protiv domaćina, bit će puno njihovi navijača, ali bit će puno i naših navijača. Očekuje se oko 20 tisuća naših navijača i to je još jedan pokazatelj koliko hrvatski narod i ljudi vole hrvatsku reprezentaciju. Učinili smo puno toga dobroga i lijepoga za naš hrvatski narod i nadam se da ćemo se ponovno, ako Bog da, radovati, rekao je Dalić.

Vjerojatni sastav: Livaković, Juranović, Šutalo, Vida, Perišić, Modrić, Brozović, Kovačić, Pašalić, Ivanušec, Kramarić.

Drugu polufinalnu utakmicu u četvrtak (20.45) igraju Španjolska i Italija.

Finale se igra u nedjelju, utakmica za treće mjesto također bi se trebala igrati u nedjelju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.