Zlatko Dalić: Neću zvati nikoga dodatno, imamo dovoljno opcija u napadu

Nedjelja, 26. ožujka 2023. 12:01 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić: Neću zvati nikoga dodatno, imamo dovoljno opcija u napadu

Zlatko Dalić izašao je pred novinare dan nakon što su Hrvatska i Wales odigrali neodlučeno (1:1) na Poljudu.

- Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti iz jednog udarca u okvir gola. Igrali smo veći dio utakmice jako dobro, pali smo u drugom dijelu nekih 15-ak minuta. Na kraju smo opet bili dominantni, ali primili golu zadnjoj minuti. Nismo dobro reagirali kod auta. Nekad ti nogometa da, nekad ti uzme, ali sve ima svoje razloge zašto i kako. U nekoliko prekida iz auta u drugom poluvremenu nismo dobro reagirali, dogodilo se baš ono što se nije smjelo dogoditi i izgubili smo dva boda. Moramo se vratiti, cilj je plasman na Euro. Kiksali smo, izgubili smo dva boda i idemo dalje.

Novinari su pitali izbornika o tome hoće li zvati nekoga umjesto ozlijeđenog Marka Livaje.

- Vidjet ćemo tijekom dana kakva je situacija s Markom, ali neću zvati nikoga dodatno. Imamo dovoljno opcija u napadu. Za Tursku ćemo napraviti neke promjene, trebamo osvježiti ekipu. Imamo Musu i Kramarića, naglasio je Dalić.

Ponovo je prokomentirao situaciju u kojoj Kramarić nije dodao loptu Perišiću:

- Trebalo je odigrati za bolju poziciju da zabijemo gol i riješimo utakmicu, a ne šut s 25 metara lijevom nogom, to nije bilo rezonski, naglasio je Dalić i najavio utakmicu protiv Turske:

- Čekamo da se Ladić vrati iz Armenije pa da izanaliziramo protivnike. Jedni su od favorita za prva dva mjesta, nadam se da nas ovo na Poljudu neće poljuljati, da neće biti nekih velikih posljedica. Žao mi je publike koja je stigla u velikom broju. Vidjet ćemo kad danas odradimo trening, napravit ćemo neke promjene. Treba možda malo osvježiti ekipu, malo smo tu u deficitu, ali se nadam da ćemo se dobro suprotstaviti Turcima. Petković se vratio u Zagreb, ne može i treba mu pauza. Idemo na pobjedu u Turskoj, bitno je ne izgubiti. Moramo skupljati bodove. Uđemo teško u kvalifikacije, imamo taj svoj cilj i moramo se boriti. Teren u Bursi je vruć, navijači su glasni i bit će napeto. Imali smo i mi jučer sjajnu atmosferu pa to nije puno značilo, poručio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.