Wales - Hrvatska: Štimca ne zanima Bale, utakmicu počinju Badelj, Sammir i Eduardo

Utorak, 26. ožujka 2013. 18:13 Napisao/la  SC

Ako Štimac ne promjeni sastav u zadnji trenutak, prema odabiru igrača uočljivo je da hrvatski izbornik nije uopće zaokupljen Garethom Baleom. U veznom redu nema tako potentnog defenzivnog igrača

Prema neslužbenim najavama pred utakmicu protiv Walesa, izbornik Igor Štimac odlučio je temeljito promijeniti momčad u odnosu na utakmicu protiv Srbije. Na dvije izmjene Štimac je prisiljen, umjesto ozlijeđenih Josipa Šimunića i Nike Kranjčara utakmicu vjerojatno počinju Dejan Lovren i Milan Badelj. Iako se na mjestu povučenog veznog igrača logičnije očekivao Ognjen Vukojević, varijanta s Badeljom znači da Štimac želi veći posjed lopte.

Umjesto Nike Kranjčara u veznom redu trebao bi igrati Sammir, što je nije iznenađenje budući da je hrvatski Brazilac najviše progresivan od svih igrača u veznom redu. Svojevrsno iznenađenje je Eduardo u vrhu napada zajedno s Marijom Mandžukićem.

Osvježenja pred Wales bila su nužna i očekivana, ovako redizajnirana momčad igrat će sasvim drugačiji nogomet od one momčadi koja je igrala u Zagrebu protiv Srbije. Ako Štimac ne promjeni sastav u zadnji trenutak, prema odabiru igrača uočljivo je da hrvatski izbornik nije uopće zaokupljen Garethom Baleom. U veznom redu nema tako potentnog defenzivnog igrača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.