Velšani šokirali Poljud, Nathan Broadhead pogodio bod u 93. minuti

Subota, 25. ožujka 2023. 22:50 Napisao/la  Toni Bilić

Wales  iskoristio drugu priliku na utakmici i osvojio bod protiv favorizirane Hrvatske u prvoj kvalifikacijskoj utakmici

Velšani šokirali  Poljud, Nathan Broadhead pogodio bod u 93. minuti

Kvalifikacije za EP 2024 - 1. kolo

HRVATSKA – WALES 1:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 33.474.

Sudac: Joao Pedro Pinherio 6,5,

VAR sudac: Tiago Martins (svi Portugal)

Strijelci: 1:0 Kramarić (28), 1:1 Broadhead (90+3)

Žuti kartoni: Juranović (Hrvatska), Ampadu (Wales)

HRVATSKA: Livaković -, Juranović 6, J. Šutalo 6, Gvardiol 6, Sosa 6, Modrić 6,5 (90+2 Majer -), Brozović 6, Kovačić 6 (76 Pašalić -), Kramarić 6,5 (76 Vlašić -), Livaja 6 (53 Musa 6), Perišić 6

WALES: Wand 6,5, Williams 6, Rodon 6, Mepham 6, Roberts 6, Ampadu 6, Wilson 6 (64 Thomas 5,5), Ramsey 6 (64 Burns 6), Morrell 5,5 (90+2 J. James -), James 5,5 (64 Broadhead 6), Moore 5,5 (70 Bradshaw -).

U sudačkoj nadoknadi Wales je šokirao Poljud!

Nakon ubačaja u gužvi u kaznenom prostoru lopta je stigla na drugu vratnicu do Broadheada, koji je u 93. minuti pokraj Juranovića i Livakovića uspio loptu ugurati u mrežu - 1:1.

Wales je iskoristio drugu priliku na utakmici i osvojio bod protiv favorizirane Hrvatske u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na EP 2024.

Većim dijeloga prvoga poluvremena hrvatska reprezentacija izrazito je dominirala u posjedu lopte, Modrić (3) i Kramarić (16) ozbiljno su zaprijetili Wardu udarcima izvana, velški vratar posebno je dobro reagirao nakon Kramarićeva udarca.

U 28. minuti Ward nije uspio reagirati, kada je Kramarić pod pritiskom dotrčao nadomak kaznenog prostora i vanjskim dijelom kopačke odmjerenim udarcem loptu poslao u mrežu - 1:0.

Ništa Wales do odmora nije uspio učiniti konkretno, jako je dobro djelovala hrvatska u zadnjoj trećini.

U nastavku utakmice Wales se otvorio, nisu gosti više imali što čuvati, posebice nakon što Kovačić (50) slijeva nije pogodio vrata nakon atraktivne izmjene loptom s Kramarićem.

Nekoliko velških ulazaka u završnicu kao da su zbunili zadnju liniju hrvatske obrane.

U 60. minuti Wilson je ubacio zdesna lijevom nogom, James je ostao sam na drugoj vratnici, nije pravilno zahvatio loptu na petercu u situaciji koja slovi zicerom.

Svoju prvu priliku za povratak u utakmici Velšani su promašili, do kraja utakmice ničim nisu naslutili da će Poljud napustiti neporaženi.

Hrvatska je do kraja utakmice održavala pritisak, ali nije stvorila priliku za kojoj se može žaliti.

Šteta je što je lopta odsjela na gredi po Perišićevu volej-udarcu iskosa slijeva iz zatvorene pozicije, malo je Perišića u 82. minuti dijelilo od najatraktivnijeg pogotka u dresu reprezentacije.

Netom nakon što je Luka Modrić na izlasku s terena doživio gromoglasni pljesak s tribina, Velšani su utihnuli tribine na kojima se natisnulo 33.000 navijača.

U drugoj utakmici u skupini Turska je pobijedila (2:1) Armeniju, sva tri pogotka postignuli Turci.

Za Tursku strijelci su bili Kokcu (35) i Akturkoglu (64),  Kabak (10) je postigao autogol za Armeniju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.