Vedran Ćorluka: To što Rakitić nije bio s nama ne igra nikakvu ulogu

Subota, 03. rujna 2016. 19:08 Napisao/la  SC

Čuli smo se sa Srnom, rekli smo mu: Kao da te nikada nije ni bilo, rekao je Ćorluka uz smijeh

Dva su dana ostala do prve utakmice Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018 godine.

U ponedjeljak na Maksimiru Ante Čačić i njegovi igrači, pred praznim tribinama igraju protiv Turske.

Bit će to prva utakmica reprezentacije bez dugogodišnjeg kapetana Darija Srne i prva s novim vođom Lukom Modrićem kojemu je Vedran Ćorluka prvi zamjenik.

Upravo je "Čarli" na presici otkrio je što očekuje u novom okršaju.

Očekujem drugačiju utakmicu nego u Parizu prije tri mjeseca, s obzirom na ambijent. Sigurno ćemo biti maksimalno motivinirani, ali nije isto igrati prvu utakmicu na Euru kada se ne smije pogriješiti, i prvu utakmicu kvalifikacija gdje ima još dosta utakmica za popraviti situaciju - , rekao je Ćorluka i dodao:

- Turska nema par igrača koji su bili na EP-u, ali neće zbog toga biti ništa manje kvalitetni. Imaju jaku momčad i očekujemo tešku utakmicu.

Niz godina Ćorluka je u obrani reprezentacije igrao i stasao uz Darija Srnu, a sada će mu na desnom boku biti Šime Vrsaljko. Promjene i novi mladi igrači u momčadi, smatra branič ruskog Lokomotiva, neće poremetiti čvrstu obranu Hrvatske.

- Čuli smo se sa Srnom, rekli smo mu: Kao da te nikada nije ni bilo - rekao je Ćorluka uz smijeh i dodao:

- Osjeti se njegov izostanak, pogotovo na atmosferi. Bio nam je autoritet, ali i nositelj dobre atmosfere, te će nam jako nedostajati i na terenu i izvan njega. Naravno, godine čine svoje, a dolaze nove, mlađe snage i nema vremena za plakanje.

Kasni dolazak Rakitića na pripreme zbog privatnih obaveza, kaže, nije narušio pripreme za Tursku.

- To što Rakitić nije bio s nama ne igra nikakvu ulogu. Poznamo se u dušu. Znamo koliko nam je potreban. Ali najbitnije je da se osjeća dobro, i da mu je obitelj dobro.

Ćorluka je ovog ljeta ostao u Lokomotivu iako se povezivao s transferom u nekoliko europskih klubova.

Klub je izričito rekao da nema prodaje, ponudili su mi novi ugovor s fantastičnim uvjetima, kapetan sam momčadi. Nije bilo razloga za odlazak, kao ni moje želje da mijenjam nešto što mi odgovara - , pojasnio je.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.