Vedran Ćorluka: Igrao sam lijevog beka i u klubu, naravno da sam spreman i na to

Petak, 23. svibnja 2014. 09:19 Napisao/la  SC

Svi znamo zašto smo ovdje. Očekivanja su velika, cilj je proći skupinu koliko god teška bila, kaže Ćorluka

Vedran Ćorluka nehotice je u središtu pozornosti nogometne javnosti. Otkada je otpao Ivan Strinić otvorilo se mjesto na lijevom boku i sve su oči uprte u Ćorluku. U zatvorenijoj varijanti igre Ćorluka je bliži lijevom boku nego Danijel Pranjić:

- Naravno da sam spreman i na to, nema pozicije koju ne bih igrao za reprezentaciju. Igrao sam lijevog beka i u klubu, a izostanak Strinića i Iličevića svakako je hendikep, kaže Ćorluka.

Polivalentni branič jedan je od nositelja kvalitete reprezentacije od koje se tradicionalno očekuje puno:

- Uvijek je lijepo vratiti se u reprezentaciju. Većina nas imala je odlične sezone u klubovima, osvojili smo mnogo trofeja, no svi znamo zašto smo ovdje i zaboravit ćemo klupsku sezonu te se koncentrirati na Svjetsko prvenstvo. Očekivanja su velika, cilj je proći skupinu koliko god teška bila. Uvjereni smo da smo sposobni to učiniti. Novi izbornik nam je dao smjernice na prva dva okupljanja. Disciplina će biti željezna i radit će se punim tempom. Red, rad i disciplina podignuti su na još višu razinu i nadam se da će nas poslužiti sreća i zdravlje te da ćemo prenijeti izbornikove zamisli na teren. Neka navijači budu uz nas, kao što su uvijek bili. Mi ćemo napraviti sve na terenu da ih učinimo ponosnima, govori Ćorluka.

Hrvatska u petak putuje u Bad Tatzmannsdorf:

- Tamo smo uvijek lijepo dočekani, uvjeti su odlični i imamo mir. Mislim da je izbornik dobro odlučio, kaže Ćorluka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.