UEFA ČINI ČUDA Hrvatska se na EP može plasirati kao četvrta u skupini Liga nacija

Utorak, 10. rujna 2019. 11:47 Napisao/la  SC

UEFA bi najsretnija bila kada bi svih 55 članova igralo završnicu europskih prvenstava. Ne zbog nogometa nego zbog zarade od nogometa

UEFA ČINI ČUDA Hrvatska se na EP može plasirati kao četvrta u skupini Liga nacija

 

Zahvaljujući UEFA-i, Hrvatska se u završnicu Europskog prvenstva može plasirati čak i kao četvrta u skupini Ligi A nacija.

Naime, u slučaju da Hrvatska ne završi u Skupini E na prva dva mjesta, u završnicu se može plasirati kroz dodatne kvalifikacije na temelju plasmana u Ligi nacija

U završnicu će se izravno plasirati po dvije najbolje momčadi u 10 skupina i još četiri reprezentacije nakon razigravanja prema plasmanu u Ligi nacija.

Hrvatska je u Ligi nacija završila posljednja u skupini iza Engleske i Španjolske, u idućem ciklusu igra u Ligi B, ali je bila najbolja trećeplasirana selekcija, odnosno 9. od 12 reprezentacija u Ligi A.

Ako se pet od osam reprezentacija ispred Hrvatske plasiraju u završnicu kroz skupine, Hrvatska ima mjesto u dodatnim kvalifikacijama.

Poredak u Ligi A bio je sljedeći: Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija, Hrvatska, Poljska, Njemačka, Island.

UEFA bi najsretnija bila kada bi svih 55 članova igralo završnicu europskih prvenstava.

Ne zbog nogometa nego zbog zarade od nogometa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.