U-21 reprezentacija počinje kvalifikacije za EP 2017, Gračan očekuje bodove protiv Gruzije i Estonije

Srijeda, 02. rujna 2015. 19:13 Napisao/la  SC

Nemamo se što skrivati, protiv Gruzije i Estonije želimo dohvatiti svih šest bodova, kaže Gračan

Hrvatska U-21 reprezentacija u četvrtak od 16 sati igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na EP 2017 u Poljskoj. Izabranici Nenada Gračana u prvoj utakmici u Koprivnici igraju protiv Gruzije, u ponedjeljak igraju u Estoniji, u skupini su još favorizirana Španjolska, Švedska i San Marino.

Prema ustaljenoj praksi, Gračan ne može računati najbolje igrače iz '94. godišta. Kovačić i Pjaca su u A-reprezentaciji, Jedvaj, Pavičić, Bartolec, Mišić su ozlijeđeni, a Šimunović je zapeo negdje u Škotskoj i neće igrati protiv Gruzije.

- Gruziju treba respektirati, oni su nas u prošlom kvalifikacijskom ciklusu svladali u Dugopolju, a znamo da su znali iznenaditi i našu A reprezentaciju. Mi vjerujemo u svoju kvalitetu, znamo da smo kvalitetniji od suparnika, ali to moramo dokazati i na terenu. Mi smo prilično mlada selekcija. Znamo da u ovom ciklusu mogu igrati igrači rođeni 1994. godine, a mi takvih imamo najmanje. Pa kod nas će ozbiljnu minutažu imati i oni rođeni 1997. godine (Ćorić, Vlašić, Balić...), koji su i po tri godine mlađi od suparnika. Ali, mi stvarno u ovoj generaciji imamo nekoliko dragulja, pa svi vjerujemo u dobre rezultate, kaže Gračan koji će moći koristiti Pašalića i Halilovića, inače potencijalne A-reprezentativce.


- Nemamo se što skrivati, protiv Gruzije i Estonije želimo dohvatiti svih šest bodova. Respektiramo oba suparnika, nikoga nećemo podcijeniti, ali vjerujemo u sebe. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, sada su sve naše misli usmjerene prema Gruziji, zaključuje Gračan.


Gračanov popis prije prvog okupljanja: Dominik Livaković (Zagreb), Karlo Bartolec (Lokomotiva), Antonio Milić (Oostende), Josip Radošević (Rijeka), Jozo Šimunović (Dinamo), Denis Kolinger (Zagreb), Marko Rog (Dinamo), Filip Krovinović (Zagreb), Marko Kolar (Lokomotiva), Mario Pašalić (Monaco), Nikola Vlašić (Hajduk), Marko Mikulić (Dinamo), Filip Benković (Dinamo), Dino Mikanović (Aarhus), Duje Ćaleta Car (Red Bull Salzburg), Andrija Balić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Petar Brlek (Slaven Belupo), Tomislav Kiš (Hajduk), Luka Capan (Lokomotiva), Josip Posavec (Inter Zaprešić), Alen Halilović (Barcelona), Mirko Marić (Lokomotiva).

Pretpozive su dobili: Josip Mišić (Spezia), Frane Ikić (Rijeka), Ante Roguljić (Hajduk), Ivan Fiolić (Lokomotiva), Bernardo Matić (Zagreb), Marko Dugandžić (Ternana), Stipe Perica (Udinese)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.