U-21: Nenad Gračan zadovoljan ždrijebom, Hrvatska u skupini sa Španjolskom

Četvrtak, 05. veljače 2015. 17:41 Napisao/la  SC

U-21 reprezentacija igra protiv Španjolske, Švedske, Gruzije, Estonije i San Marina.

Za nastup na Europskom prvenstvu 2017. godine, koje će biti održano u Poljskoj, U-21 reprezentacija igra protiv Španjolske, Švedske, Gruzije, Estonije i San Marina.

- Možemo biti zadovoljni. Nismo priželjkivali Španjolce kao nositelje, ali bez obzira na to možemo se nadati povoljnim rezultatima i vjerujemo da se ova reprezentacija može izboriti za iduće EP. Švedska je potentna momčad, radni su i disciplinirani, ali vjerujem u naš izbor igrača, generaciju koju imamo te da se možemo ravnopravno nositi sa svima. Španjolci su lagani favoriti s obzirom na kvalitetu koju imaju, ali igramo dvije utakmice s njima i sigurno se nećemo unaprijed predati. Ovo je zanimljiva skupina, u kojoj možemo nešto napraviti, kaže izbornik Nenad Gračan.

- naravno da su svi željeli izbjeći Španjolsku, pa tako i mi. No, isto tako, svi su željeli izbjeći Hrvatsku iz treće jakosne skupine. Imamo dobru generaciju, naš je zadatak osigurati da svi najbolji igrači budu na raspolaganju. Termini koje smo dogovorili su takvi da imamo sve na raspolaganju. Španjolskoj možemo parirati ako smo kompletni. U svim ostalim utakmicama idemo se boriti, dat sve od sebe, koliko god teško bilo skinuti Španjolce s vrha. Nadam se da će A reprezentacija što prije riješiti pitanje plasmana u Francusku kako bismo dobili više igrača, posebno protiv Španjolske, rekao je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak Jozak.

Hrvatska protiv Španjolske igra u studenome 2015. i ožujku 2016. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.