U-21: Hrvatska u Šibeniku svladala Norvešku, izabranici Nenada Gračana dobro odradili provjeru

Četvrtak, 13. studenog 2014. 20:00 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica mladih reprezentacija: Hrvatska - Norveška 3:0

Hrvatski nogometni reprezentativci do 21 godine uspješno su krenuli s novim ciklusom. Nakon ispadanja u doigravanju za plasman na Europskom prvenstvu od Engleske u listopadu izabranici Nenada Gračana u izmjenjenom su sastavu krenuli u novu kampanju. Na Šubičevcu u Šibeniku odigran je prijateljski sraz sa vršnjacima iz Norveške, koji se trebao održati u Dugopolju. Vremenski uvjeti to nisu dopustili pa je Šibenik preuzeo ulogu domaćina.

Menadžeri na tribinama
Da je hrvatski nogomet zanimljiv cijeloj Europi potvrđuje i broj inozemnih skauta na tribinama Šubičevca. Pojavili su se tako među ostalima predstavnici Chelseaja, Salzburga, Freiburga i Eintrachta.

Pred petstotinjak gledatelja sve su 'mini-vatreni' riješili u prvom poluvremenu. Pašalić je pogodio u devetoj minuti nakon što se Pjaca u dva navrata prije nije uspio upisati u listu strijelaca. Hrvatska je prijetila iz svih oružja, dva je puta pokušao i Petar Mišić ne bi li konačno, u 33. minuti iz kornera nabacio na drugu stativu gdje debitant Duje Ćaleta-Car gađa glavom za 2:0. 

Mogao je šibenski stoper nakon novog prekida zabiti i dvije minute kasnije, no za 3:0 je u 40. minuti zabio Jozo Šimunović. U nastavku su Norvežani bili ponešto konkretniji, no do promjene rezultata nije došlo. Provjera je mladim nogometašima dobro došla u kontekstu smjene generacije koja će se dogoditi na startu sljedećih kvalifikacija.

Hrvatska - Norveška 3:0 (Pašalić 9, Ćaleta-Car 33, Šimunović 40)

HRVATSKA: Livaković, Mikanović, Milić, Šunjić (64 Ivančić), Šimunović, Ćaleta-Car, Pjaca, J. Mišić (80 Roguljić), Krovinović, Pašalić, P. Mišić (64 Brlek)

NORVEŠKA: Dyngeland, Haraldseid (61 Hansen), Hoibraten, Gronner, Grogaard, Thorsby, Trondsen, Fossum, Hansen (61 Strand), Berisha (74 Omoijuanfo), Finne (61 Zahid)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.