U-21 EP: Hrvatska poražena, odavno jedna U-21 garnitura nije igrala slabije u obrani

Srijeda, 21. lipnja 2023. 20:00 Napisao/la  SC
Matija Frigan
Matija Frigan

Hrvatska U-21 reprezentacija doživjela je u prvom kolu poraz prije svega zbog toga što se s onakvom igrom u obrani ne može igrati ozbiljan nogomet, odavno jedna U-21 garnitura nije izgledala slabije u obrani.

U 19. minuti Kaščuk se na ulasku u kazneni prostor doslovo prošetao kraj Perkovića i Franjića prije nego što je rutinski svladao Kotarskog - 0:1.

U 48. minuti Kaščuk je ubacio zdesna, Sikan se lagano oslobodio u duelu Franjića i glavom loptu sa šest metara poslao u mrežu - 0:2.

To su bili ključni trenuci utakmice u kojoj je praktično svaki okomiti ulazak ukrajinske reprezentacije izgledao opasno.

Odmah nakon pogotka, Ukrajinci su posjed lopte prepustili Hrvatima, koji su igrali presporo da bi u prvom dijelu mogli stvoriti ozbiljniju šansu.

U drugom dijelu hrvatska je momčad malo bolje stajala na terenu, nešto je konkretnije i okomitije igrala u napadu.

U 61. minuti Frigan je glavom s druge vratnice loptu poslao prema Stojkoviću, koji je loptu poslao u gredu u najboljoj hrvatskoj prilici.

Frigan (67) i Beljo (75) imali su nešto izglednije prilike eventualno vratiti utakmici natjecateljski naboj, obojica nisu bili precizni nakon Stojkovićevih asistencija.

HRVATSKA: Kotarski, Sigur, Franjić, Perković, Čolina (58 Stojković), Bulat, Pršir (84 Hodža), Kačavenda (58 Šego), Baturina, Beljo (84 Šimić), Frigan (73 Vidović)

UKRAJINA: Trubin, Sič, Talovjerov, Batahov, Vivčarenko, Bondarenko, Bražko (83 Zelinško), Kaščuk (70 Viunjik), Krijskiv (70 Očeretko), Braharu (62 Nazarenko), Sikan (83 Sudakov)

Utakmice 1. kola, Skupina B: Hrvatska - Ukrajina 0:2 (Kaščuk 19, Sikan 48)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.