U-20 SVJETSKO PRVENSTVO

Čile izbacio Hrvatsku dvama jeftinim pogocima

Srijeda, 03. srpnja 2013. 19:14 Napisao/la  SC

Utakmica 1/8 finala: Hrvatska - Čile 0:2. Pad koncentracije u završnici utakmice stajao je Hrvatsku ispadanja

 

U-20 Svjetsko prvenstvo - utakmica osmina finala

 

HRVATSKA – ČILE 0:2

 

Stadion u Bursi. Sudac: Walter Lopez (Gua)

 

Strijelci: 0:1 Castillo (81), 0:2 Šimunović (85-ag)

 

Žuti kartoni: Groupec, Miškić (Hrvatska), Martinez, Castillo (Čile)

 

 

 

HRVATSKA: Zelenika, Gorupec, Datković, Šimunović, Aleksić, Čanađija, Mrzljak (65 Miškić), Pjaca (83 Pajač), Brlek (59 Miličević), Livaja, Rebić.

 

ČILE: Melo, Campos, Lichnovsky, Robles, Cuevas (68 Bravo), Fuentes, Martinez, Bravo, Hernandez (56 Maturana), Henriquez, Castillo (89 Baeza)

 

Hrvatska reprezentacija ispala je osmini finala, Čile je plasman u četvrtfinale osigurao u završnici utakmice nakon dviju neforsiranih pogrešaka uže obrane. U 81. minuti Castillo je utrčao između središnjih braniča, koji su očekivali zaleđe, i glavom elegantno prebacio istrčalog Zeleniku – 0:1. Jeftino primljen i efektno postignut pogodak označio je početak kraja nadanja da će naša reprezentacija u četvrtfinale.

 

U 85. minuti Bravo je pobjegao desnom stranom, oštro ubacio na prvu vratnicu gdje je natrčao Šimunović i zakucao loptu u vlastitu mrežu – 0:2!

 

Do kraja utakmice dogodio se još jedan Rebićev proboj po lijevom  boku, povratna lopta i Livajin pokušaj petom koji je Melo obranio.

 

Nešto više od 80 minuta naša je reprezentacija kontrolirala utakmicu dobro organiziranom obranom i brzim, okomitim otvaranjima preko raspoloženog Rebića. Sve što se opasno dogodilo Čileu imalo je veze s Rebićem, koji je tako lako probijao lijevi bok da se naša reprezentacija stalno činila opasnijom. Nažalost, izostala je završnica prije svega zbog  sebične potrebe za samoisticanjem (Rebić, Livaja), a onda i i zbog premalo igrača u završnici.

 

U 52. minuti Rebić je probio lijevi bok, ali nije htio odigrati prema dvojici igrača u sredini kaznenog prostora. Najveću prigodu ipak je propustio Livaja u 31. minuti, kada je sam dotrčao do vratara Mela i kada je mogao mirno odigrati slobodnom Mrzljaku, sebično je pokušao izvesti nemogući dribling i izgubio loptu.

 

 Rezultati osmine finala: Francuska - Turska 4:1, Grčka - Uzbekistan 1:3, Portugal - Gana 2:3, Hrvatska - Čile 0:2, Nigerija - Urugvaj 1:2, Španjolska - Meksiko 2:1, Irak - Paragvaj 1:0, Kolumbija - Koreja 7:8 (11m)
Parovi četvrtfinala: Francuska - Uzbekistan, Gana - Čile, Urugvaj - Španjolska, Irak - Koreja

Utakmica je ponudila dva uočljivo dva različita pristupa. Hrvatska se nametnula kao fizički moćna, natjecateljski kompaktna i okomita momčad, Čile kao momčad koja kroz posjed lopte pokušava ući u završnicu. Međutim,  do 81. minute Čile je propustio samo jednu izglednu priliku, u 30. minuti Castillo je ostao sam na 17 metara i promašio vrata u povoljnoj poziciji. Mogao je i Henriquez u 74. bolje primiti loptu, koja mu je pobjegla u odsutnom trenutku.

 

 

 

Naša reprezentacija propustila je još dvije prilike. U 77. minuti Rebić nije dobro zahvatio loptu glavom nakon Groupčeva ubačaja, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Pjaca se nije dovoljno brzo snašao na 6 metara od vratiju.

 

Nažalost, neočekivani pad koncentracije u završnici utakmice stajao je Hrvatsku ispadanja iz natjecanja tijekom kojega naša momčad ničim nije naslutila takav kraj

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.