U-20 SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska pobijedila Urugvaj na otvaranju

Nedjelja, 23. lipnja 2013. 21:15 Napisao/la  SC

Skupina F, 1. kolo: Urugvaj - Hrvatska 0:1, Novi Zeland - Uzbekistan 0:3. Ante Rebić strijelac

U-20 Svjetsko prvenstvo – Skupina F, 1. kolo

 

 

URUGVAJ – HRVATSKA 0:1

 

Stadion u Bursi. Gledatelja: 7000

 

Sudac: Nenant Alioum (CMR)

 

Strijelac: 0:1 Rebić (41)

 

Žuti kartoni: Gorupec, Aleksić, Mrzljak, Datković, Livaja (Hrvatska)

 

URUGVAJ: De Amores, Silva, Varela, Cristofo, Rolan (78 Bueno), De Arrascaeta, Laxalt, Acevedo (66 Lopez), Rodriquez, Gimenez, Avenatti (66 Pais)

 

HRVATSKA: Zelenika, Gorupec, Datković, Šimunović, Aleksić, Mrzljak, Ćanađija, Miličević (64 Brlek), Pjaca, Rebić (83 Perica), Livaja (71 Ivančić)

 

 

 

Hrvatska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu u premijernom nastupu na U-20 SP-u, pogotkom Ante Rebića u 41. minuti Hrvatska je pobijedila Urugvaj i osvojila tri boda.

 

U 41. minuti Livaja je pokušao podvaliti lotu za natrčalog Rebića, kome se lopta idealno odbila u slobodan prostor. Rebić je ušao u kazneni prostor, odustao od udarca iz čiste pozicije, prevario čuvara i onda iz okreta desnom nogom uputio snažni udarac koji je iznenadio De Amoresa – 0:1.

 

U prvom dijelu Hrvatska je bila puno konkretnija, a najveću priliku nije iskoristio Livaja koji je iz kaznenog udarca pogodio vratnicu. Kazneni udarac izborio je Ćanađija, koji je srušen s leđa u naletu.

 

U drugom dijelu Urugvaj je preuzeo inicijativu, zatvorila se naša reprezentacija i pokušavajući preko Livaje i Rebića igrati na kontre. Nažalost, Livaja se ozlijedio u 71. minuti, ni Rebić nije izdržao utakmicu do kraja, pa su Urugvajci dvadesetak minuta u završnici stiskali obruč oko naše obrane.

 

Koncentracija u obrani samo je jednom popustila, Nicolas Lopez u 71. minuti našao se u idealnoj poziciji. Srećom, silovito je pogodio vratnicu. Prije i poslije toga Urugvajci nisu imali ni jednu šansu za kojom mogu žaliti.

 

Skupina F. 1. kolo: Novi Zeland – Uzbekistan 0:0 (Makhstaliev 14, Sergeev 53, Turapov 67)

Poredak: Uzbekistan 3, Hrvatska 3, Urugvaj 0, Novi Zeland 0

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.