U-17 SP: Pobijedili najtežeg protivnika protiv koga je ova generacija igrala

Petak, 30. listopada 2015. 09:05 Napisao/la  SC

Moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe, kaže Bašić nakon pobjede protiv Njemačke

Mladi Vatreni u Čileu su se probili do društva osam najboljih reprezentacija svijeta, zahvaljujući pobjedi nad Njemačkom 2:0 u Concepcionu.

- Uspjeli smo pobijediti sigurno najtežeg protivnika kojega je ova generacija imala. Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali naši su igrači reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo se dogovorili nakon analiza. U pojedinim etapama utakmice imali smo određenih problema s njihovim igračima, posebno s napadačima, ali moram pohvaliti cijelu svoju momčad. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle i u fazi obrane. To nam da je slobodu u napadu. Presretni smo, ovo je velika pobjeda ovih igrača. Uložena energija polako im se isplaćuje i vraća. Međutim, moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu, kaže izbornik Dario Bašić.

Adrian Šemper dokazao je zašto svaka momčad koja želi uspjeh mora imati vrhunskog vratara, u pobjedi protiv Njemačke velike zasluge pripadaju vrataru:

- Čestitam svojim suigračima na sigurno najboljoj utakmici u životu. Dali smo sve od sebe i igrali smo kako smo se dogovorili. Isto tako, odmah se okrećemo idućoj utakmici, odnosno susretu s Malijem, kaže Šemper.

Josip Brekalo ponovo je skrenuo pažnju iznimnim osjećajem za dribling i igru, njemački braniči nekoliko su puta bili nijemi promatrači tehničkih minijatura na lijevom boku:

- Presretni smo zbog pobjede, svi smo se borili kao lavovi. Okrećemo se Maliju i pokušat ćemo napraviti što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ako budemo mogli i do kraja, zašto ne?, rekao je Brekalo za hns-cff.hr.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.