U-17 SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska pobijedila Nigeriju i ušla u osminu finala

Subota, 24. listopada 2015. 08:59 Napisao/la  SC

U-17 Svjetsko prvenstvo, Skupina A - 3. kolo: Hrvatska - Nigerija 2:1

 


U-17 Svjetsko prvenstvo, Skupina A - 3. kolo

HRVATSKA - NIGERIJA 2:1

Stadion Francisco Sanchez Rumoroso, Coquimbo.

Sudac: W. Lamouroux (Kolumbija)

Strijelci: 0:1 Osimhen (20'), 1:1 Brekalo (50'), 2:1 Majić (54')

Žuti kartoni: Osikel (56')

HRVATSKA: Šemper, Hudećek, Sosa, Kalaica, Soldo, Brekalo, Majić (od 63' Babić), Moro, Lovren (od 90' Delić), Ivanušec, Đira (od 74' Đurasek)

NIGERIJA: Udoh, Lazarus, Enogela, Zakari, Chukwueze, Osimhen, Nwakali, Agor (od 76' Michael), Osikel (od 60' Essien), Ikwu, Ebere (od 53' Madueke)

Mlada hrvatska reprezentacija plasirala se u drugi krug natjecanja na SP. Pobjedom protiv Nigerije (2:1) u zadnjoj utakmici, Hrvatska je zauzela drugo mjesto u skupini.

- Jako sam ponosan na svoje igrače koji su odigrali sjajnu utakmicu. Pristupili smo susretu kao da nam je finale. Rekli smo sami sebi da je nužno pobijediti ili se vraćamo kući. Vjerovao sam u svoju momčad, a ona je pokazala da se može natjecati s najboljim reprezentacijama svijeta, rekao je izbornik Dario Bašić.

Hrvatska je do pobjede došla preokretnom u drugom dijelu utakmice, kada je dvama pogocima u razmaku od četiri minute osiguala važnu pobjedu.

U 50. minuti izjednačio je Brekalo na asistenciju kapetana Mora, u 54. minuti Moro je iskoristio pogrešku nigerijske obrane za asistenciju Majiću, koji pogađa za 2:1.

U drugoj utakmici trećeg kola Skupine A domaćin Čile pobijedio je SAD 4:1 i osigurao treće mjesto na tablici.

Hrvatska će svoju utakmicu osmine finala igrati u Concepcionu protiv drugoplasirane momčadi iz Skupine C (Njemačka, Meksiko, Australija, Argentina), a taj je dvoboj na rasporedu u četvrtak, 29. listopada.

Skupina A:
1. Nigerija 6
2. Hrvatska 5
3. Čile 4
4. SAD 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.