U-17 SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska pobijedila favoriziranu Njemačku

Četvrtak, 29. listopada 2015. 22:56 Napisao/la  SC

Utakmica 1/8 finala: Hrvatska - Njemača 2:0. U četvrfinalu protiv Malija


U-17 Svjetsko prvenstvo, osmina finala

HRVATSKA - NJEMAČKA 2:0

Stadion Municipal Ester Roa. Gledatelja 5000

Sudac: Martin Strombergsson (Švedska)

Strijelci: 1:0 Moro (18), 2:0 Lovren (90+1)

Žuti kartoni: Đira (Hrvatska), Dorsch, Frommann (Njemačka)

HRVATSKA: Šemper, Hudećek, Kalaica, Soldo, Sosa, Đira (57 Đurasek), Ivanušec, Lovren, Moro (68 Pasariček), Brekalo, Majić (86 Delić)

NJEMAČKA: Frommann, Nesseler (67 Kohlert), Gül, Abu Hanna, Karakas, Dorsch (75 Burnic), Janelt (79 Saglam), Passalck, Özcan, Schmidt, Eggestein

Hrvatska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobjedom nad njemačkom reprezentacijom, inače jednim od najvećih favorita prvenstva i finalistom Europskog prvenstva. U četvrtfinalu Hrvatska u nedjelju u 23 sata igra protiv Malija.

U utakmici protiv Njemačke hrvatska momčad zasluženo je pobijedila budući da je bila bolja u ključnim elementima igre, a u ključnim trenucima na vratima je imala izvrsnog vratara Adriana Šempera.

U prvih pola sata utakmice Hrvatska je u potpunosti kontrolirala utakmicu, igrači u kockastim dresovima dominirali su u svim linijama.

Razigrani Brekalo u 18. minuti pobjegao je svojim čuvarima po lijevoj strani, ubacio prema Majiću, prikrao se Moro koji nije pogriješio u otvorenoj poziciji za poentiranje sa šest metara - 0:1. Prema prikazanom potpuno zasluženo vodstvo koje ni po čemu nije bilo upitno tridesetak minuta.

U završnici prvoga dijela Nijemci su podignuli ritam i sve više počeli raditi problema hrvatskoj obrani okomotim izlascima na zadnju liniju. Na scenu je stupio vratar Šemper, koji je dvaput spašavao vrata.

Prvo je oteo loptu Nessleru, a onda u 39. minuti obranio Passlackov udarac iskosa.

Početkom drugoga dijela Nijemci su očekivano krenuli još odlučnije, Šemper je ponovo došao do izražaja. Obranio je hrvatski vratar ponovo snažni Passlackov (53) udarac, dvaput je Šemper morao čuvati leđa svojih stopera.

Budući da su se Nijemci podignuli do sredine igrališta, hrvatskim napadačima počeo se nuditi slobodan prostor u kontrama. Izostale su završnice u nekoliko brzih i povezanih transformacija cijele hrvatske momčadi, a utakmica se počela lomiti budući da su obje momčadi tražile pogodak.

Nijemci su pogotku najbliži bila kada je Eggestein ostao sam na vrhu kaznenog prostora, ali je Šemper ponovo pokazao sjajne reflekse.

U jeku najvećeg njemačkog pritiska hrvatska momčad prevela je tehnički perfektnu  kontru na kraju koje su Delić i Lovren sami izašli pred vratara Frommanna, a Lovren je mirno ubacio loptu u praznu mrežu za veliko slavlje - 2:0