Luka Modrić: Toliko me pitate do kada ću igrati kao da želite da što prije odem!

Petak, 24. ožujka 2023. 19:08 Napisao/la  Toni Bilić

Budućnost? Svi me u Realu o tome pitaju. Zna se što je moja želja, da ostanem u Real Madridu. Ostalo su nagađanja, pisanja, kaže Modrić

Luka Modrić
Luka Modrić

Hrvatska i Wales u subotu igraju na Poljudu, utakmicu je najavio kapetan Luka Modrić:

- Moramo biti u fokusu 100 posto. Jako je važno da otvorimo kvalifikacije na pravi način. Igramo kući pred punim stadionom. Očekujemo da ćemo prikazati pravu igru i na kraju pobijediti. Morat će drukčije pristupiti, biti kompaktniji kao ekipa. Oni neće moći očekivati da će Gareth riješiti utakmicu sam, što može biti i pozitivna stvar za njih, kazao je Modrić.

Je li se Bale prerano umirovio i tko bi ga mogao zamijeniti u reprezentaciji?

- To je pitanje za Garetha. Svatko ima svoj put. Je li rano ili nije na to ne mogu odgovoriti. Siguran sam da je sretan i ponosan na sve što je napravio u karijeri. Zamjena? Moraju igrati još više kao momčad.

Protiv Walesa ćete postati najstariji hrvatski reprezentativac u kvalifikacijama?

- Nisam znao za taj podatak. Ne znam je li to dobro ili loše. Drago mi je da sam i dalje tu, da ću srušiti rekord. Osjećam se dobro, sretno kad sam tu. Samo tako treba nastaviti.

Je li mu ovo posljedni nastup na Poljudu?

- Toliko me to pitate kao da želite da što prije odem? Je li tako? Rekao sam da ću igrati do Lige nacija, a potom ću odlučiti.

Može li Hrvatska do Eura bez velikog stresa kao što je to često bio slučaj u kvalifikacijama?

- Nadamo se da to može biti slučaj. Svaki put mi to želimo riješiti ranije, a tijekom kvalifikacija uvijek imamo manji pad i zakompliciramo stvari. U grupi je pet ekipa, brzo će se završiti, moramo početi na najbolji mogući način. Wales i Turska su nam najveći konkurenti za plasman. Prvo se trebamo fokusirati na Wales. S pobjedom u toj utakmici ići ćemo s puno više samopouzdanja i vjere na utakmicu protiv Turske. Najbitnije je da protiv Walesa odigramo što bolju utakmicu i pobijedimo. Vjerujemo i nadamo se da ćemo osvojiti šest bodova. Favoriti smo, to se od nas očekuje. Nogomet je nepredvidiv, ako nisi 200% unutra svatko ti može napraviti probleme. Postavili smo si visoke standarde rezultatima zadnjih pet godina. Sve ekipe nas gledaju drukčije i željni su dokazivanja protiv nas.

Jeste li se čuli s Cristianom Ronaldom, postoji li mogućnost da ponovno zaigrate skupa?

- Nismo se čuli. To što je odigrao najviše utakmica to dovoljno govori. On je fenomen. Drago mi je da smo u jednom periodu dijelili svlačionicu. Budućnost? Svi me u Realu o tome pitaju. Zna se što je moja želja, da ostanem u Real Madridu. Ostalo su nagađanja, pisanja...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.