SVASTIKA VIJEST DANA Talijani se žalili, Hrvatskoj prijeti izbacivanje iz kvalifikacija!?

Subota, 13. lipnja 2015. 01:06 Napisao/la  sc

- Imamo problema s navijačima koji ne poštuju pravila ponašanja. O tome ćemo pričati sutra! Jesam li ljut? Jesam!, prenosi Guardian izjavu Davora Šukera


Kukasti križ na poljudskom stadionu našao se na naslovnicama portala najuglednijih svjetskih novina. Još je jedna utakmica hrvatske nogometne reprezentacija postala usputna vijest. Problem devijantnog ponašanja tzv. hrvatskih navijača prevladava nad izvještajima utakmice između Hrvatske i Italije.

Utjecajni Guardian prenosi da su se Talijani službeno žalili UEFA-i zbog svastike na terenu. Talijani očigledno stvaraju dodatni pritisak na UEFA-u, koja je posegnula za drastičnom kaznom kada je zabranila dolazak hrvatskim navijačima na poljudski stadion. Sljedeći korak može biti samo da zabrani hrvatskoj reprezentaciji da se pojavljuje na europskim stadionima.

Ugledni Guardian prenosi kratku izjavu Davora Šukera:

- Imamo problema s navijačima koji ne poštuju pravila ponašanja. O tome ćemo pričati sutra! Jesam li ljut? Jesam!, kazao je Šuker

- Ispričavamo se zbog nacističko simbola. Radilo se o sredstvu koje je 24 do 48 sati prije aplicirano na travnjak. To je očigledna sabotaža i kriminalno djelo. Tražimo od policije da nađe krivca koji je osramotio hrvatsku državu i reprezentaciju, rekao je nakon utakmice glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

I to je sve što je HNS službeno imao reći nakon utakmice koja vrlo lako može postati zadnja u kvalifikacijama za EP 2016. godine.

Hrvatskoj prijeti izbacivanja iz kvalifikacija za EP!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.