SUKOB OKO RAKITIĆA Ante Čačić nervozno reagirao na jednostavno pitanje Joška Jeličića

Subota, 12. studenog 2016. 21:21 Napisao  I. V.

Na kraju su gledatelji ostali uskraćeni za Čačićevo stručno objašnjenje zašto Rakitić stalno igra na poziciji koja mu nije prirodna iako je svima jasno da razlog nema veze sa strukom


Izbornik Ante Čačić i HTV-ov komentator Joško Jeličić verbalno su se sukobili u analizi utakmice između Hrvatske i Islanda (2:0).

Jeličić je iskoristio svoje pravo i pitao izbornika logično pitanje: zašto na poziciji polušpice Karamarić ne dobiva veću minutažu pokraj očigledno nedorečenog Rakitića? Čačić je reagirao prilično nervozno, kada je pokušao zaštiti Rakitića:

- Prvo, igrali smo prvi put u rasporedu s Badeljom, koji u sredini bio korektor Kovačiću i Rakitiću. Prema tome, Rakitić je igrao na istoj poziciji na kojoj igra u Barceloni. Svi naši igrači igraju na visokom nivou, Kramarić je bio odličan, ali odlučio sam za Rakitića i Brozovića jer sam htio sa što više igrača biti u bloku. Od Rakitića očekujem više, ali smatram da je među našim najboljim igračima i igrao je zato što sam ja tako odlučio! Kramarić će igrati kad procijenim tako, Rakitić je stožerni igrač, to ne znači da ostali nemaju prilike. Naši igrači daju sve od sebe, možda podjedinici ne igraju uvijek bajno, ali ne bi vadio zdrave zube. Sjetite se kako su svi pričali o Srni i Mandžukiću! Kramarić je na visokoj razini, Rakitić je danas možda bio malo lošiji, ali on je naš stožerni igrač, kazao je Čačić.

Jeličić je korigirao pitanje objašnjenjem da ne podcjenuje ni jednog igrača nego želi nešto naučiti od Čačića.

 Ponovio je da ga je samo  zanimalo čuti odgovor na pitanje zbog čega Rakitić ranije nije izašao iz igre ako je bilo uočljivo da je fizički pao.
 
 Na kraju su gledatelji ostali uskraćeni za Čačićevo stručno objašnjenje zašto Rakitić stalno igra na poziciji koja mu nije prirodna!
 
 Svima je jasno da postoji vrlo jednostavno objašnjenje: Ivan Rakitić igra na mjestu koje mu ne odgovara jer tako odgovara Luki Modriću.
 
 Nema to nikakve veze sa strukom!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.