ZLATKO DALIĆ Stvaramo reprezentaciju, nemamo više igrača iz Barcelone, Juventusa...

Srijeda, 14. listopada 2020. 23:58 Napisao/la  SC

Ulaskom Brekala još smo postali opasniji, bili smo bolji. Šteta, ali oni vrijede milijardu i kaznit će te, kaže izbornik hrvatske reprezentacije

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska je opet doživjela poraz od Francuske, Zlatko Dalić prije utakmice nadao se uspjehu.

- Baš mi je žao i tužan sam, mogu samo skinuti kapu dečkima na onome što su pokazali nakon 20. minute i u drugom poluvremenu pogotovo. Pokazali smo borbenost, dominaciju i onda iz jedne šanse izgubimo utakmicu. Nismo zaslužili poraz, ali nadam se da će nam se vratiti. Imali smo plan držati ritam cijelu utakmicu i zato sam izvadio Badelja i Pašalića na poluvremenu. U početku smo loše stajali na terenu, bili smo daleko od igrača i dopustili Francuzima njihovu igru, trebali smo primiti još koji gol. Zašto je Pašalić bio na krilu? Ne, on je bio vezni igrač, sve drugo su gluposti. Igraš i pogineš. Ulaskom Brekala još smo postali opasniji, bili smo bolji. Šteta, ali oni vrijede milijardu i kaznit će te, a Šveđani možda neće. No, vidi se razlika od rujna i sada. Već sam rekao, mi sada stvaramo reprezentaciju, nije to ona momčad sa SP-a, nemamo više tu igrača iz Barcelone, Intera, Juventusa, kazao je Dalić.

Vida je dobio prednost pred Ćaleta-Carom:

- Nisam tu pogriješio, Ćaleta je igrao za Marseille prije toga.. Vida je naš standardan stoper i plan je bio da svaki od njih trojice igra po dvije utakmice. Ne, nije Vida krivac za oba gola, pogledajte malo bolje. I ja sam prvo mislio za drugi, ali kad sam vidio na snimci, promijenio sam mišljenje, rekao je Dalić.

Švedska je izgubila (3:0) od Portugala, Hrvatska u studenom u Švedskoj igra utakmicu za ostanak u elitnom rangu:

- Mi to moramo zaslužiti kroz svoje dobre igre, a ne s drugim rezultatima. Ako nastavimo ovako, a bit ćemo još spremniji, imamo šanse u Švedskoj i protiv Portugala. Igramo velike utakmice i tako stvaramo momčad za ono što hoćemo. Nakon studenog moramo imati jasnu sliku. Neću govoriti o imenima, ali oni koji ne igraju, ne mogu očekivati pozive. Bit će borba, jer sada imamo širi krug, govori Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.