IGOR ŠTIMAC PORUČUJE

Utakmica sa Srbijom obilježit će moje igrače i mene

Utorak, 19. ožujka 2013. 13:17 Napisao/la  SC

-  Pozivam sve navijače da pokažemo Europi i Uefi koja nas stalno blati što je prava Hrvatska, apelira Štimac

Hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac i u utorak se pojavio pred brojnim novinarima, koji su u velikom broju došli po nove informacije  uoči    kvalifikacijskog dvoboja protiv Srbije u Zagrebu. Kockasti su u ponedjeljak navečer odradili prvi trening u Maksimiru, a Štimac nije krio zadovoljstvo prvim okupljanjem.

- Odradili smo dobar trening, zadovoljan sam unatoč tomu što su vremenski uvjeti bili loši. Dobro smo radili, a igrače sam čak morao smirivati jer su išli prežestoko. Mandžukić je želio ostati još pola sata, ali mu nisam dopustio, objasnio je u uvodu izbornik.

Srpske novinare zanimala je paralelal između utakmice u petak i dvoboja između Crvene zvezde i Hajduka u finalu Kupa Jugoslavije davne 1991. godine.

- Ova utakmica obilježit će moje igrače i mene. Ovo je skroz sada sasvim druga priča, zauvijek će nas pamtiti po ove dvije utakmice sa Srbijom, u tome je razlika, dodao je hrvatski izbornik i potom se pbratio navijačima:

- Pozivam sve navijače koji će doći u Maksimir da nas ne bodre mržnjom prema protivniku, nego da ih vodi ljubav prema Hrvatskoj. Molim navijače, pokažimo Europi i Uefi koja nas stalno blati što je prava Hrvatska.

Štimac je odbio izdiktirati sastav za utakmicu sa Srbijom. 

- Imam na raspolaganju 25 sjajnih igrača koji jedva čekaju da utakmice počne. Tko će u petak istrčati na travnjak odlučiti ću noć uoči utakmice, zaključio je Štimac i odgovorio na škotske upite o oventualnim UEFA-inim sankcijama:

- Hvala Platiniju što se toliko brine za nas. Mislim da Uefa ima mnogo više problema ima u drugim europskim zemljama, zaključio je izbornik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.