NOVINARI SU KRIVI

Srpski mediji prenijeli Štimčevu poruku mira

Nedjelja, 18. studenog 2012. 14:15 Napisao/la  SC

Moju izjavu kako mi veliki broj navijača šalje prijedloge vezano za početni udarac novinari prepravljaju u senzacionalističke naslove

Većina srpskih medija prenijela je reagiranje Igora Štimca na ideju da početni udarac na utakmici između Hrvatske i Srbije izvedu generali Ante Gotovina i Mladen Markač. Kao i obično u ovakvim slučajevima, Štimac je za sve okrivio novinare:

Srpski Blic prepisao je Štimčevu poruku mira s Facebooka. Dakle, Štimac je novinare okrivio da su njegovu izjavu izvukli iz konteksta jer je "jedino bitno skupiti što više komentara ispod svojih članaka ne razmišljajući pritom koliko taj neodgovorni senzacionalizam može naštetiti našem društvu", navodi Štimac koji srpskom, hratskom i inim narodima diljem svijeta poručuje sljedeće:

Protiv sam bilo kakve politizacije sporta i kada sam dao podršku našim generalima namjerno sam se potpisao kao Igor Štimac, a ne "Vaš izbornik", kako to inače radim. Objavio sam je na svojoj privatnoj Facebook stranici, a ne na službenim pres-konferencijama u kojima sam nastupao kao izbornik, jer je to moj osobni stav i nemojmo miješati sport u sve to.

I sad, umjesto da novinari rade to isto i da smiruju bespotrebne tenzije, pogotovo sada kada smo još i pod posebnim povećalom krovne nogometne organizacije, oni se ponašaju potpuno neodgovorno. Moju izjavu kako mi veliki broj navijača šalje prijedloge vezano za početni udarac prepravljaju u senzacionalističke naslove o tome kako je već sve dogovoreno i da će generali na moju inicijativu izvesti početni udarac na utakmici sa Srbijom i slično. Indirektno predstavljajući i mene kao neodgovornog izbornika koji oportunistički koristi ovu situaciju kako bi na generalima skupio dodatne simpatije, prenosi Blic što piše Štimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.