Kvalifikacije za SP 2014: Srbija postigla šest pogodaka protiv Walesa, remi Škotske i Makedonije

Utorak, 11. rujna 2012. 22:20 Napisao/la  SC

Skupina A: Srbija - Wales 6:1,  Škotska - Makedonija 1:1

SKUPINA A

SRBIJA – WALES  6:1

Stadion Karađorđe, Novi Sad

Sudac: Duarte Gomes (Portugal)

Strijelci: 1:0 Kolarov (16'), 2:0 Tošić (24'), 2:1 Bale (31'), 3:1 Đuričić (39'), 4:1 Tadić (55'), 5:1 Ivanović (80'), 6:1 Sulejmani (90')

SRBIJA: Stojković, Fejsa, Biševac, Nastasić, Ivanović, Tošić (od 70' Sulejmani), Tadić, Kolarov, Ignjovski (od 85' Mijailović), Djuričić (od81' Lekić), Marković.

WALES: Myhill, Gunter, Matthews (od 46' Ricketts), Edwards (od 46' Vaughan), Blake, Wiliams, Allen (od 71' King), Church, Morison, Ramsey, Bale.

 

 

Nogometaši Srbije u Novom Sadu su u okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo doslovce pregazili goste iz Walesa, puleni izbornika Siniše Mihajlovića na koncu su slavili s čak 6:1. Srbi su od prve minute pokazali tko je gazda na "Karađorđu", a na prvi pogodak čekalo se 16. minuta kada Kolarov dovodi domaće nogometaše u vodstvo.

Mreža Walesa ponovno se zatresla nakon osam minuta, strijelac je bio Tošić u 24. minuti, a odgovor Velšana stigao je u obliku pogotka njihovog najboljeg igrača Bale koji je Velšanima vratio nadu, ali samo nakratko.

Đuričić je već u 39. minuti povisio vodstvo Srbije na 3:1, a ostatak utakmice protekao je u nagađanju koliko će golova Srbi utrpati Walesa dok Portugalac Duarte Gomes ne označi kraj susreta u Novom Sadu.

 

ŠKOTSKA – MAKEDONIJA  1:1

Stadion Hampden park, Glasgow.

Glavni sudac: Sergei Karasev (Rusija)

Strijelci: 0:1 Noveski (11'), 1:1 Miller (43')

ŠKOTSKA: McGregor, Hutton, Dixon, Berra, Caldwell, Morrison (od 66' Rhodes), Webster, Miller (od 58' Adam), Mackie (od 77' Naismith), Maloney, Forrest.

MAKEDONIJA: Bogatinov, Georgievski, Popov, Noveski, Sikov, Tričkovski (od 38' Hasani), Pandev, Gligorov (od 70' Sumulikoski), Demiri, Ibraimi, Ivanovski.

 

Nogometaši Škotske nakon remija u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Srbije na domaćem terenu prosuli su još dva boda. S bodom u džepu iz Glasgowa vratili su se Makedonci koji su u prvom kolu poraženi od Hrvatske, a u drugom ih je već u ranoj fazi utakmice u vodstvo doveo Noveski.

Žilavi Makedonci svoju prednost ipak nisu uspIjeli sačuvati do kraja prvog poluvremena, u 43. minuti Škote je u utakmicu vratio Miller, no to je ujedno bilo sve što je domaćin napravio u ovoj utakmici.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.